Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Kroket

Stuff'd

Verschijning: 11-10-2023

Lannoo N.V., Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Kroketten in alle soorten en maten

Uit: Kroket

17-04-2024 07:25 Rubriek: Review

Op een garnaal

Toen een kooplustige garnaal
terugkwam bij haar heer gemaal
toen droeg zij om haar tere bastje
een beeldschoon bruineberenjasje.
En toen zij vroeg: 'Hoe vind je het?'
sprak hij: 'Het staat je heel kroket.'

Van: Trijntje Fop, pseudoniem van Kees Stip

Kroketten

Als het woord kroket ergens genoemd wordt nestelt zich dat ergens diep in mijn hersenen en wakkert dat een enorme krokettenzin in mij aan. Als ik iets mijn guilty pleasure kan noemen dat is het wel de kroket. Toch had ik ze nog nooit zelf gemaakt. Ik dacht altijd dat het een enorm gedoe was en dat is natuurlijk ook wel een beetje zo. Je moet er even tijd voor maken, maar moeilijk is het zeker niet. Als je, net als ik, houdt van knutselen met eten dan is dit boek een must-have

Het boek

Het boek 'Kroket' van Nico en Kathelijne van Stuff'd maakt het je een stuk makkelijker om eens zelf aan de slag te gaan met het maken van kroketten. De recepten zijn namelijk heel overzichtelijk en stap voor stap geschreven. Als je die secuur volgt, dan kan er niets misgaan. Ik waagde mij aan de klassiekers kaaskroketten en aardappelkroketten en ik maakte ook nog champignonkroketten

Alledrie zijn ze prima gelukt en ik merkte bij het maken van de champignonkroketten dat ik er al wat handigheid in kreeg. 

Je kunt gerust een hele voorraad tegelijk maken want ze laten zich prima invriezen voor een later moment. 

Verder nog in dit boek

Er staan niet alleen klassierkers in dit boek, maar ook kroketten met hele bijzondere andere vullingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Babipangang-kroket of een Thai Green Curry Chicken-kroket? Of heb je misschien liever een Mac & Cheese-kroket of een Chorizokroket? Je kunt echt alle kanten op en misschien brengt het je wel op ideeën voor je eigen unieke vulling. 

Ook zoete recepten ontbreken niet. Mij trekt het persoonlijk minder aan, maar misschien maak jij jezelf wel heel erg blij met een Cookie Dough-kroket of een Chocokroket.

Conclusie

Dit boek is niet voor iedereen, maar ik denk dat je er een krokettenliefhebber heel erg blij mee zult maken. Ook is dit boek zeer geschikt voor liefhebbers van knutselen met eten. Op de recepten kun je in ieder geval rekenen, want die kloppen.

Houd je in de keuken van snel en makkelijk, dan moet je je krokettenfix misschien maar gewoon in de snackbar halen. 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Champignonkroket: lijkt vega, maar is het niet →

In deze champignonkroket zitten niet alleen champignons, maar ook allerlei andere paddenstoelen. Geurt heerlijk, smaakt fantastisch

Iedereen lust dit: aardappelkroketjes →

Is er iemand en Nederland waarbij aardappelkroketjes niet op de kersttafel staan?

Kaaskroketten uit eigen keuken →

Zelf kroketten maken is veel minder 'gedoe' dan ik dacht. Het is een heerlijk knutselen-met-eten-klusje.

Alle blogs in de rubriek Review [47]

Recensie: Makkelijke Kerst →

27-11-2024 Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Recensie: Van de Plank →

23-11-2024 'Van de Plank' speelt volop in op de 'Grazing Boards' trend: Hoe stel je precies een mooi en lekker Grazing Board samen?

Recensie: A Very Vegan Christmas →

21-11-2024 Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [52] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Sukadelapjes - draadjesvlees van oma →

Oma's draadjesvlees is een Hollands fenomeen. Sukade moet lang sudderen en het hele huis ruikt vervolgens naar vroeger.

Recept: Witlofschotel met gevulde eitjes →

Een klassieker met een twist: witlof, ham en kaas geserveerd met gevulde eitjes

Recept: Met char siu gelakte ham uit de oven →

Een prachtig hoofdgerecht voor op de kersttafel.

Getest [155] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Vanillevla →

Eén van de meest gegeten toetjes in Nederland: vanillevla! Maak het eens zelf, want dat is dubbellekker!

Getest: Stamppot rucola met gesmolten kaas →

Oerhollandse stammpot, maar niet met boerenkool of andijvie maar met rucola en dat maakt 'm lekker pittig.

Getest: Kippensoep →

Oerhollandse kippensoep naar recept van Rudolph van Veen.