Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Noodles 101

Thomas Drinkenburg

Verschijning: 16-04-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Alles is lekkerder met pindasaus, ook noodles

Uit: Noodles 101

17-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Udonnoodles zijn denk ik mijn favoriete noodles. Ze zijn wat dikker en steviger. In dit gerecht gaat bij de udonnoodles een behoorlijke hoeveelheid tofu, lekker veel groente en een zeer smaakvol sausje van onder andere pindakaas, sojasaus, rijstazijn.

Ook hier kwam ik in de knoop met de voorgeschreven tijdsindicatie. Ook voor dit gerecht geldt dat bij de bereidingstijd de tijd voor het snijden van alle groenten en de tofu nog moet worden toegevoegd. Ik ben er ongeveer drie kwartier mee bezig geweest, de aangegeven bereidingstijd is 20-25 minuten. Toch iets om even rekening mee te houden als je kookt uit dit boek. 

Verder een heel erg lekker en eenvoudig te bereiden noodlesgerecht.

Udonnoodles met tofu en een pindasausje

 

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

De meest slurpable noodles ooit →

Een perfect boek voor noodleliefhebbers, jonge mensen die het koken ontdekken en liefhebbers van een snelle smakelijke hap.

Eiernoodles met een smaakvolle saus →

Een noodles gerecht met zeer veel smaak.

Simpel, snel, gezond: luxe noodle bowl →

Smaakvolle noodles gerecht met veel groente en lekkere pittige gebakken zalm.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer