Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het complete kamado barbecueboek

Meerdere auteurs

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Gegrilde karbonades, aardappelen en radicchio van de kamado

Uit: Het complete kamado barbecueboek

25-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Varkenskarbonade met gegrilde aardappelen en radicchioWe hebben onze kamado nog niet zo lang en er valt nog een hoop te leren. We beginnen dus niet al te abitieus met direct en indirect grillen. Dit recept uit Het Complete Kamado Barbecueboek is daar perfect voor.  Bij de recepten staat in een handig tekeningetje aangegeven hoe je je kamado voor dit recept moet opbouwen.

Radicchio kon ik helaas niet vinden, maar ik heb kleine slakropjes gebruikt en dat ging ook heel goed. De slakropjes waren het lekkerst van deze maaltijd. Je snijdt ze doormidden en smeert de snijvlakken in met een lekkere saus. 

Even direct grillen en daarna naar de indirecte kant. Beetje Parmezaan erover en smullen maar. De aardappel vond ik een minder groot succes. Ik denk dat ik die langer had moeten voorkoken want die bleef erg hard. Het vlees kwam van een goede slager en was heerlijk!

Categorieën: hoofdgerecht, vlees

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Je koopt een Kamado en dan ...? →

Een kamado werkt weer net even anders dan een 'gewone' barbecue. In dit boek lees je hoe alles uit je kamado haalt.

Pizza bakken op de kamado →

Wordt het ineens mooi weer en wil je zelf pizza's bakken op je kamado? Dit supersnelle deeg is zo klaar.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.