Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het complete kamado barbecueboek

Meerdere auteurs

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Je koopt een Kamado en dan ...?

Uit: Het complete kamado barbecueboek

27-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Review

Het complete kamado barbecueboekEen aantal weken geleden kochten wij een kamado barbecue en tot nu toe zijn we er erg tevreden over. Het is een loodzwaar monster, maar hij staat prachtig in onze tuin en hij fungeert als een ware buitenkeuken.

Het Complete Kamado Barbecueboek van Oliver Sievers helpt ons om onze kamado te leren kennen. Het boek begint namelijk met maar liefst 60 pagina's informatie over keramisch koken op de kamado. 

Het loopt uiteen van hoe kies je een kamado die bij je past en welke accessoires heb je nodig tot de geschiedenis van de kamado en de exacte werking ervan. Hoe steek je 'm aan? Hoe regel je de temperatuur? Welke verschillende onderdelen zijn er en hoe ga je ermee om? Alles komt aan bod.

De recepten

plaatje uit boekEn dan de recepten. Alle recepten zijn voorzien van aan afbeelding zoals je hiernaast ziet. Daarmee geeft de schrijver aan hoe je je kamado precies op moet bouwen voor dit specifieke recept en dat is super handig.

Je vindt in het boek een hele gevarieerde voorraad recepten. Het receptendeel begint met een aantal vegetarische recepten waarvan ik in ieder geval het abrikozen pannetje nog eens wil maken. 

Het volgende hoofdstuk gaat over varkensvlees. Als ik onze kamado wat beter heb leren kennen ga ik me absoluut nog eens wagen aan de Pork Belly Burnt Ends. Verder is er een hoofdstuk over rund- en kalfsvlees en een hoofdstuk over gevogelte (de chickenwings staan op mijn to cook lijstje!). Het laatste hoofdstuk gaat over allerlei ander lekkers zoals vis, lam en pizza. En ook nog wat recepten voor rubs, dips en sauzen. 

Conclusie

Voor de beginnende kamado barbecuer is dit een heel informatief boek. Je leert goed omgaan met je buitenvriend. Sommige recepten zijn ook goed geschikt voor de beginner, maar andere recepten zijn voor mij nog wat te hoog gegrepen. Topboek dus, want je blijft er wat aan hebben. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Pizza bakken op de kamado →

Wordt het ineens mooi weer en wil je zelf pizza's bakken op je kamado? Dit supersnelle deeg is zo klaar.

Gegrilde karbonades, aardappelen en radicchio van de kamado →

Zeer smakelijke maaltijd met als verrassend hoogtepunt de kropjes sla van de barbecue

Alle blogs in de rubriek Review [64]

Recensie: Hokkaido →

25-05-2025 Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

15-05-2025 Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

04-05-2025 Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer