Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het complete kamado barbecueboek

Meerdere auteurs

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Pizza bakken op de kamado

Uit: Het complete kamado barbecueboek

26-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Supersnel PizzadeegDe doorslaggevende reden voor het aanschaffen van een kamado, was toch wel het feit dat je er steenovenpizza's op kunt maken. Dat moest dus snel getest worden.

Goed pizzadeeg heeft tijd nodig. Het moet rustig rijzen en rusten. Als je niet zo'n planner bent (zoals wij) is dat wel eens lastig. 

In Het Complete Kamado Barbecueboek zit een recept voor supesnel pizzadeeg en ik was wel benieuwd of dat lekker is en of het zich goed laat verwerken.

Terwijl mijn wederhelft zich verdiepte in het hoe en wat van de pizzasteen in de kamaodo maakte ik het pizzadeeg. De gist activeer je in een kwartiertje in warm water en suiker. Daarna gaat de bloem erbij en kneed je het tot een soepel elastisch deeg. Afgedekt in een kom op een warme plek rijst het vervolgens in no time en kun je het al verwerken. Het deeg is goed elastisch en plakt niet of nauwelijks. 

pizzaJe proeft wel verschil met pizzadeeg dat meer tijd heeft gehad, maar het is een prima alternatief. 

Voor de saus gebruikten we de 'pizzasaus zonder koken' uit het boek. Daar waren we iets minder van onder de indruk. De saus bleef wat waterig en de smaak was wat dunnetjes. Maar hé ... als je snel wilt is het een prima oplossing. 

We belegden de pizza's met de saus, basilicum en plakken mozzarella. Verder voor de liefhebbers salami of tonijn. 

De steen was intussen loeiheet en de bodem schroeide perfect dicht. We moeten nog wel even werken aan de tijd/temperatuur verhouding, want de bodem ging hard (zoals in een steenoven natuurlijk ook moet) maar de bovenkant was nog wat bleekjes. Wel heel erg lekker!

Pizza

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Je koopt een Kamado en dan ...? →

Een kamado werkt weer net even anders dan een 'gewone' barbecue. In dit boek lees je hoe alles uit je kamado haalt.

Gegrilde karbonades, aardappelen en radicchio van de kamado →

Zeer smakelijke maaltijd met als verrassend hoogtepunt de kropjes sla van de barbecue

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →