Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Maaltijdsalades

Emily Ezekiel

Verschijning: 18-06-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Een soort salade Niçoise met dijondressing

Uit: Maaltijdsalades

03-07-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Een van mijn favoriete salades is de Salade Niçoise. Hoe de echte klassieker precies in elkaar zit, weet ik niet. Je leest zoveel variaties op internet dat je door de bomen het bos niet meer ziet en iedereen beweert het originele recept te hebben. Het boeit met ook niet echt. Wat mij betreft bevat een salade Niçoise tonijn, rode ui, een halfzacht eitje, sperziebonen en krieltjes. 

In Maaltijdsalades staat een heerlijke variant die bovenstaande ingrediënten allemaal bevat. De dressing is gemaakt van dijonmosterd, honing, rodewijnazijn en knoflook. Echt smullen was het en het vulde als een volwaardige maaltijd. De krieltjes, sperziebonen en eieren kun je van tevoren bereiden, zodat je de salde in een handomdraai in elkaar klust.

Salade Niçoise

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Maaltijdsalades →

Een boek vol originele maaltijdsalades ingedeeld per seizoen. Een heel handig boek om in de kast te hebben.

Getest: Gepocheerde kipsalade met lente-ui en rijst →

Gepocheerde kip met wat pit en groente in een lekkere Oosterse dressing, geserveerd op jasmijnrijst.

Getest: Tuinbonen-erwtensalade met burrata →

Een frisse en kruidige maaltijdsalade met burrata en zelfgemaakte croutons. Topsalade.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.