Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Maaltijdsalades

Emily Ezekiel

Verschijning: 18-06-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Een soort salade Niçoise met dijondressing

Uit: Maaltijdsalades

03-07-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Een van mijn favoriete salades is de Salade Niçoise. Hoe de echte klassieker precies in elkaar zit, weet ik niet. Je leest zoveel variaties op internet dat je door de bomen het bos niet meer ziet en iedereen beweert het originele recept te hebben. Het boeit met ook niet echt. Wat mij betreft bevat een salade Niçoise tonijn, rode ui, een halfzacht eitje, sperziebonen en krieltjes. 

In Maaltijdsalades staat een heerlijke variant die bovenstaande ingrediënten allemaal bevat. De dressing is gemaakt van dijonmosterd, honing, rodewijnazijn en knoflook. Echt smullen was het en het vulde als een volwaardige maaltijd. De krieltjes, sperziebonen en eieren kun je van tevoren bereiden, zodat je de salde in een handomdraai in elkaar klust.

Salade Niçoise

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Maaltijdsalades →

Een boek vol originele maaltijdsalades ingedeeld per seizoen. Een heel handig boek om in de kast te hebben.

Getest: Gepocheerde kipsalade met lente-ui en rijst →

Gepocheerde kip met wat pit en groente in een lekkere Oosterse dressing, geserveerd op jasmijnrijst.

Getest: Tuinbonen-erwtensalade met burrata →

Een frisse en kruidige maaltijdsalade met burrata en zelfgemaakte croutons. Topsalade.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer