Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Budget Vegan

Saskia Sidey

Verschijning: 10-09-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: DIY-gebakken bonen

Uit: Budget Vegan

25-09-2024 07:00 Rubriek: Getest

Dé studentenprak voor als er aan het einde van je studiebeurs nog een stukje maand over was: witte bonen in tomatensaus. Goedkoop en goed vullend.

De allerlekkerste baked beans at ik ooit in Savannah, Georgia. In een eetcafé met een eenvoudige kaart maar met uitstekend eten. Die baked beans waren opgeleukt met spek en uien en dat was verrukkelijk.

Bakedbeans

In Budget Vegan kwam ik een recept tegen voor gebakken bonen en ik was benieuwd of ik het nog lekker vond. Het antwoord is: ja. Lekker, maar meer ook niet. Dit is een prima basisrecept voor gebakken bonen en op toast met een likje gezouten boter is het ook erg lekker. Het recept is ook nog prima 'aan te kleden' met kruiden en als het niet persé vegan of vega hoeft te zijn met spek en uien. 

Je kunt het bij vanalles serveren en het is makkelijk te maken. Als je het als hoofdgerecht maakt, is het aan te raden er een lekkere frisse groene salade bij te maken.

Is het budget? Hmmmm een blikje witte bonen in tomatensaus is goedkoper. Als je dat inkookt in een beetje groentebouillon, een schepje suiker en een scheutje wittewijnazijn krijg je hetzelfde effect vermoed ik. 

Gebakken bonen

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, vegetarisch, veganistisch, warm

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Budget Vegan →

De vegan lifestyle is niet de meest goedkope manier van leven. Dit boek helpt je de kosten onder controle te houden.

Getest: Groentepilav →

Een heerlijke en eenvoudig pilav die zich ook goed leent voor variatie en restverwerking.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.