Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Heilig Boontje

Joeri Veul

Verschijning: 15-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree

Uit: Heilig Boontje

24-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest

Rode kool vind ik altijd een lastig ding. Ik vind het alleen lekker als het goed bereid is en dat betekent vaak heel lang stoven. Bovendien vind ik het echte winterkost. De foto in van Joeri Veul in Heilig Boontje sprak me aan en dus besloot ik juist dit gerecht te proberen. 

Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree

En mijn versie lijkt ook nog verrassend veel op het plaatje in het boek. 

De rode kool op deze manier vond ik echt heel lekker. De kool is geroosterd in de oven, waardoor de buitenste bladeren lekker knapperig worden. Voor de laatste 10 minuten smeer je de parten kool in met een mengsel van miso, agavesiroop en appelazijn. Daarna gaat het nog even terug de oven in. Echt super. Dit is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de kerstdis. In plaats van de edamame-wasabipuree kun je er ook prima een lekkere rijke aardappelpuree bij maken. 

Het recept vind je op pagina 100 van het boek Heilig Boontje.

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recept: Rocky Road →

Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Recept: Groene krieltjessalade met frisse dilledressing →

In deze maaltijdsalade speelt zijdezachte tofu een hoofdrol. De salade wordt hierdoor luchtig en niet te zwaar.

Getest: Doperwten-pastinaaksoep met waterkersolie →

Een goed vullende en gezonde maaltijdsoep.

Getest: Orzo met romige spinaziesaus →

Makkelijk en snel voor doordeweek en nog voedzaam en gezond ook.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.