Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Hokkaido

Tim Anderson

Verschijning: 03-04-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Boters met een smaakje

Uit: Hokkaido
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

18-05-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 3 maal ong. 100 gram

Boter met een smaakje

Sojasausboter

Ingrediënten:

  • 2 el shōyu (Japanse sojasaus, o.a. toko)
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur

Bereidingswijze:

Klop de shōyu beetje bij beetje door de zachte boter, tot de sojasaus volledig is opgenomen.

Toepassingen:

Laat smelten op maïs, coquilles, aardappels, biefstuk, kool of noedels. Hij kan eigenlijk overal bij.

 

Miso-knoflookboter

Ingrediënten:

  • 50 gram miso
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook, geraspt (optioneel)

Bereidingswijze:

Prak de miso met de boter (en eventueel de knoflook) glad.

Toepassingen:

Verrukkelijk op gegrilde zeevruchten, met name coquilles, garnalen of witvis; ook lekker met lamsvlees, maïs, asperges of rijst. 

 

Lavendelboter

Ingrediënten:

  • 100 gram gezouten boter
  • 1 el lavendelknoppen (o.a. online)
  • lavendelkleurige voedingskleurstof op oliebasis, zoveel als nodig (optioneel)

Bereidingswijze:

Voeg de helft van de boter met de lavendelknoppen toe aan een pan op laag vuur. Laat de boter smelten en laat de smaak van de lavendel 10 minuten in de boter trekken; doe dit op laag vuur zodat de boter niet bruin wordt. Schenk de gesmolten boter door een zeef en meng met de rest van de boter. Roer er eventueel voldoende voedingskleurstof door om de boter lichtpaars te maken. Laat opstijven in de koelkast.

Toepassingen:

Laat smelten op aardappels met veel zeezout of sprenkel over geroosterd lamsvlees of kip. Ook heerlijk op geroosterd brood met honing.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: bijgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept: Krab gegrild in zijn pantser →

Gebruik hiervoor een noordzeekrab of een spinkrab

Recept: Meloengeleipudding →

Zoetigheid uit het Noorden van Japan

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →