Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Hokkaido

Tim Anderson

Verschijning: 03-04-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Meloengeleipudding

Uit: Hokkaido
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

16-05-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 stuks

Meloengeleipudding

Ingrediënten:

  • 400 gram heel rijpe, heel zoete cantaloupe (schoongemaakt gewicht)
  • 2 el witte wijn
  • 1-6 el fijne kristalsuiker (zoveel als nodig)
  • 1 tl agar-agarvlokken (o.a. online)
  • meloensmaakstof (o.a. online), naar smaak

Bereiding:

Pureer de cantaloupe met de wijn in een keukenmachine. Breng de meloenpuree op smaak met 1 eetlepel suiker; voeg meer suiker toe als de meloenpuree nog niet zoet genoeg is. De puree kan door het pureren gaan schuimen; laat in dat geval het schuim verdwijnen voordat je verdergaat met het recept.

Schep de helft van de meloenpuree in een pan, roer de agar-agarvlokken erdoor en laat deze 30 minuten wellen. Breng aan de kook en laat 5 minuten af en toe roerend koken, tot de agar-agarvlokken volledig zijn opgelost. Haal van het vuur, roer de resterende meloenpuree erdoor en breng indien nodig op smaak met een paar druppels meloensmaakstof. Roer goed door. Schenk de meloenpuree door een fijne zeef in kleine potjes, idealiter van plastic zodat je erin kunt knijpen om de geleipuddinkjes los te kunnen maken en op bordjes te kunnen storten. Laat opstijven in de koelkast en eet heel goed. 

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: nagerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept: Boters met een smaakje →

Een aantal van de favoriete boters van de auteur van Hokkaido

Recept: Krab gegrild in zijn pantser →

Gebruik hiervoor een noordzeekrab of een spinkrab

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep