Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tinned tomatoes

Samuel Goldsmith

Verschijning: 29-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Tomatenketchup

Uit: Tinned tomatoes
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

13-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor ongeveer 375 ml

Ketchup

Ingrediënten:

  • 2 tl zonnebloemolie (of een andere olie)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken
  • 1 teen knoflook, geperst of fijngehakt
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 blik à 400 g tomatenblokjes of pruimtomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 75 ml rodewijnazijn
  • 2 el moutazijn of appelciderazijn
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1/4 tl Engelse mosterd
  • 1 laurierblad
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan op laag vuur. Bak de ui en bleekselderij 10 tot 12 minuten tot ze zacht zijn. Roer de knoflook erdoor, bak 1 minuut mee, roer het kruidnagelpoeder, de piment en kaneel erdoor en bak 30 seconden mee.

Voeg de tomaten uit blik en de tomatenpuree toe, schenk de rodewijnazijn en de moutazijn/appelciderazijn erbij en breng het tomatenmengsel goed op smaak met zout en peper. Roer de basterdsuiker, mosterd en het laurierblad erdoor. Breng het tomatenmengsel aan de kook en kook het 15 tot 20 minuten, of tot het veel dikker is. 

Verwijder het laurierblad en pureer het tomatenmengsel glad. Als je van een zeer gladde ketchup houdt, kun je hem zeven in een fijnmazige zeef boven een kom. Kook de ketchup nog maximaal 20 minuten langer als hij te dun is na het zeven, om hem verder in te koken. Je hebt als je dit doet minder dan de hierboven vermelde hoeveelheid.

Schenk de ketchup in een gesterilliseerde pot of fles en bewaar hem maximaal 3 maanden in de koelkast.

Uit: Tinned Tomatoes
Uitgever: Good Cook
Prijs:  19,95 euro

Categorieën: bijgerecht, koud

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Getest: Vakantiepasta uit Tinned Tomatoes →

Tijdens de vakantie wil je makkelijk en snel koken maar wel lekker eten. In Tinned Tomatoes staat een heerlijke vakantiepasta.

Alle blogs in de rubriek Recept [58]

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →