Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tinned tomatoes

Samuel Goldsmith

Verschijning: 29-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Tomatenketchup

Uit: Tinned tomatoes
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

13-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor ongeveer 375 ml

Ketchup

Ingrediënten:

  • 2 tl zonnebloemolie (of een andere olie)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken
  • 1 teen knoflook, geperst of fijngehakt
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 blik à 400 g tomatenblokjes of pruimtomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 75 ml rodewijnazijn
  • 2 el moutazijn of appelciderazijn
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1/4 tl Engelse mosterd
  • 1 laurierblad
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan op laag vuur. Bak de ui en bleekselderij 10 tot 12 minuten tot ze zacht zijn. Roer de knoflook erdoor, bak 1 minuut mee, roer het kruidnagelpoeder, de piment en kaneel erdoor en bak 30 seconden mee.

Voeg de tomaten uit blik en de tomatenpuree toe, schenk de rodewijnazijn en de moutazijn/appelciderazijn erbij en breng het tomatenmengsel goed op smaak met zout en peper. Roer de basterdsuiker, mosterd en het laurierblad erdoor. Breng het tomatenmengsel aan de kook en kook het 15 tot 20 minuten, of tot het veel dikker is. 

Verwijder het laurierblad en pureer het tomatenmengsel glad. Als je van een zeer gladde ketchup houdt, kun je hem zeven in een fijnmazige zeef boven een kom. Kook de ketchup nog maximaal 20 minuten langer als hij te dun is na het zeven, om hem verder in te koken. Je hebt als je dit doet minder dan de hierboven vermelde hoeveelheid.

Schenk de ketchup in een gesterilliseerde pot of fles en bewaar hem maximaal 3 maanden in de koelkast.

Uit: Tinned Tomatoes
Uitgever: Good Cook
Prijs:  19,95 euro

Categorieën: bijgerecht, koud

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Getest: Vakantiepasta uit Tinned Tomatoes →

Tijdens de vakantie wil je makkelijk en snel koken maar wel lekker eten. In Tinned Tomatoes staat een heerlijke vakantiepasta.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.