15-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 el zonnebloemolie of andere olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 wortel, in blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 tenen knoflook, gehakt of geperst
- 400 g rundergehakt
- 1-3 tl chilipoeder
- 1 blik à 400 gram tomatenblokjes
- 1 blik à 400 gram rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 blokje runderbouillon (indien nodig glutenvrij)
Erbij:
- gekookte rijst of maïstortilla's
- 150 ml zure room
- Goudse kaas, geraspt
- ingelegde jalapeños uit pot
Bereidingswijze:
Verhit de zonnebloemolie in een steelpan of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en bleekselderij 10 tot 12 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg de rode paprika toe en bak 5 minuten mee tot hij zacht is. Roer de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee.
Voeg het rundergehakt toe, duw met de achterkant van een houten lepel op het gehakt zodat het uit elkaar valt en bak het gehakt tot het verkleurd is.
Voeg het chilipoeder toe. In het geval je pikant chilipoeder gebruikt zal 1 theelepel voldoende zijn. Gebruik je mild chilipoeder, dan zal het nodig zijn om in de buurt van 3 theelepels toe te voegen.
Voeg alle overige ingrediënten toe plus 1 blikje water. Stoof de chili con carne 20 tot 30 minuten op laag vuur tot de saus mooi ingedikt is.
Serveer de chili con carne als je dat lekker vindt met rijst of tortilla's, zure room, geraspte kaas en ingelegde jalapeños.
Titel: Doordeweekse chili con carne
Uitgever: Good Cook
Prijs: 19,95 euro
Foto: Mowie Kay
Tekst: Samuel Goldsmith
Categorieën: hoofdgerecht