Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tinned tomatoes

Samuel Goldsmith

Verschijning: 29-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Doordeweekse chili con carne

Uit: Tinned tomatoes
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

15-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Chili con carne

Ingrediënten:

  • 1 el zonnebloemolie of andere olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt of geperst
  • 400 g rundergehakt
  • 1-3 tl chilipoeder
  • 1 blik à 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blik à 400 gram rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 blokje runderbouillon (indien nodig glutenvrij)

Erbij: 

  • gekookte rijst of maïstortilla's
  • 150 ml zure room
  • Goudse kaas, geraspt
  • ingelegde jalapeños uit pot

Bereidingswijze:

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en bleekselderij 10 tot 12 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg de rode paprika toe en bak 5 minuten mee tot hij zacht is. Roer de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee. 

Voeg het rundergehakt toe, duw met de achterkant van een houten lepel op het gehakt zodat het uit elkaar valt en bak het gehakt tot het verkleurd is. 

Voeg het chilipoeder toe. In het geval je pikant chilipoeder gebruikt zal 1 theelepel voldoende zijn. Gebruik je mild chilipoeder, dan zal het nodig zijn om in de buurt van 3 theelepels toe te voegen.

Voeg alle overige ingrediënten toe plus 1 blikje water. Stoof de chili con carne 20 tot 30 minuten op laag vuur tot de saus mooi ingedikt is. 

Serveer de chili con carne als je dat lekker vindt met rijst of tortilla's, zure room, geraspte kaas en ingelegde jalapeños.

Titel: Doordeweekse chili con carne
Uitgever: Good Cook
Prijs: 19,95 euro
Foto: Mowie Kay
Tekst: Samuel Goldsmith

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Recept: Tomatenketchup →

Hoe leuk is het om je eigen tomatenketchup te maken!

Getest: Vakantiepasta uit Tinned Tomatoes →

Tijdens de vakantie wil je makkelijk en snel koken maar wel lekker eten. In Tinned Tomatoes staat een heerlijke vakantiepasta.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.