Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tinned tomatoes

Samuel Goldsmith

Verschijning: 29-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Doordeweekse chili con carne

Uit: Tinned tomatoes
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

15-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Chili con carne

Ingrediënten:

  • 1 el zonnebloemolie of andere olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt of geperst
  • 400 g rundergehakt
  • 1-3 tl chilipoeder
  • 1 blik à 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blik à 400 gram rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 blokje runderbouillon (indien nodig glutenvrij)

Erbij: 

  • gekookte rijst of maïstortilla's
  • 150 ml zure room
  • Goudse kaas, geraspt
  • ingelegde jalapeños uit pot

Bereidingswijze:

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en bleekselderij 10 tot 12 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg de rode paprika toe en bak 5 minuten mee tot hij zacht is. Roer de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee. 

Voeg het rundergehakt toe, duw met de achterkant van een houten lepel op het gehakt zodat het uit elkaar valt en bak het gehakt tot het verkleurd is. 

Voeg het chilipoeder toe. In het geval je pikant chilipoeder gebruikt zal 1 theelepel voldoende zijn. Gebruik je mild chilipoeder, dan zal het nodig zijn om in de buurt van 3 theelepels toe te voegen.

Voeg alle overige ingrediënten toe plus 1 blikje water. Stoof de chili con carne 20 tot 30 minuten op laag vuur tot de saus mooi ingedikt is. 

Serveer de chili con carne als je dat lekker vindt met rijst of tortilla's, zure room, geraspte kaas en ingelegde jalapeños.

Titel: Doordeweekse chili con carne
Uitgever: Good Cook
Prijs: 19,95 euro
Foto: Mowie Kay
Tekst: Samuel Goldsmith

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Recept: Tomatenketchup →

Hoe leuk is het om je eigen tomatenketchup te maken!

Getest: Vakantiepasta uit Tinned Tomatoes →

Tijdens de vakantie wil je makkelijk en snel koken maar wel lekker eten. In Tinned Tomatoes staat een heerlijke vakantiepasta.

Alle blogs in de rubriek Recept [47]

Recept: Granaatappel-negroni →

20-11-2024 Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

19-11-2024 Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [45] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Getest [149] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.