Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Toespijs

Judith Cyrus

Verschijning: 16-11-2023

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Een lekker mals kippetje

Uit: Toespijs

20-03-2024 00:00 Rubriek: Getest

"Surinamers wassen voor gebruik hun kip in water, limoen en azijn. De zuren hebben hun invloed op de smaak en de textuur; een Surinamer zal het proeven als de kip ongewassen is." aldus Judith Cyrus. Ze legt ook goed uit dat er wetenschappelijk gezien geen reden is om het te doen, maar als je het wilt doen, volg dan de methode die in het boek wordt beschreven. En werk goed schoon, want kip en bacteriën zijn geen goede combinatie.

Marineren

De kip gaat eerst een paar uur (liefst een hele nacht) in een marinade van allerlei lekkers. Het bereiden daarna is een peuleschilletje. Het recept klopt goed en als je niet van pittig houdt dan laat je het pepertje gewoon weg. Ik heb het habaneropepertje er wel in gedaan en de pittigheid viel reuze mee. 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Kleurrijke en smaakvolle Creools-Caribische gerechten →

Het tweede kookboek van Judith Cyrus brengt ons ruim honderd Creools- Caribische gerechten om je vingers bij af te likken

Pindasoep met discussie over taugé →

Pindasoep uit '+Toespijs' van Judith Cyrus. Er bestaan vele variaties, deze is een crowdpleaser.

Sperziebonen met een exotische twist →

Sperziebonen met pinda-kokos crumble uit Toespijs van Judith Cyrus; boontjes met een tropisch tintje en een lekkere bite.

Slappe zoeteaardappelfriet met lekkere aioli →

Zoete aardappelfrites met zware bonen aioli uit 'Toespijs' van Judith Cyrus. Smaak prima, maar helaas niet lekker knapperig.

Uit het vuistje: Rotirol met lekkers →

Uit +Toespijs van Judith Cyrus komt deze heerlijke rotirol, waarvoor je wel wat vouwtechniek in huis moet hebben ... die bij mij helaas ontbreekt.

Review [43] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [42] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Monchoutaart met aardbeien →

De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.

Recept: Speculaasbrokken →

Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Recept: Rocky Road →

Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Getest [145] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Lijstjes [1] →