Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Toespijs

Judith Cyrus

Verschijning: 16-11-2023

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Een lekker mals kippetje

Uit: Toespijs

20-03-2024 00:00 naar notities Rubriek: Getest

"Surinamers wassen voor gebruik hun kip in water, limoen en azijn. De zuren hebben hun invloed op de smaak en de textuur; een Surinamer zal het proeven als de kip ongewassen is." aldus Judith Cyrus. Ze legt ook goed uit dat er wetenschappelijk gezien geen reden is om het te doen, maar als je het wilt doen, volg dan de methode die in het boek wordt beschreven. En werk goed schoon, want kip en bacteriën zijn geen goede combinatie.

Marineren

De kip gaat eerst een paar uur (liefst een hele nacht) in een marinade van allerlei lekkers. Het bereiden daarna is een peuleschilletje. Het recept klopt goed en als je niet van pittig houdt dan laat je het pepertje gewoon weg. Ik heb het habaneropepertje er wel in gedaan en de pittigheid viel reuze mee. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Kleurrijke en smaakvolle Creools-Caribische gerechten →

Het tweede kookboek van Judith Cyrus brengt ons ruim honderd Creools- Caribische gerechten om je vingers bij af te likken

Pindasoep met discussie over taugĂ© →

Pindasoep uit '+Toespijs' van Judith Cyrus. Er bestaan vele variaties, deze is een crowdpleaser.

Sperziebonen met een exotische twist →

Sperziebonen met pinda-kokos crumble uit Toespijs van Judith Cyrus; boontjes met een tropisch tintje en een lekkere bite.

Slappe zoeteaardappelfriet met lekkere aioli →

Zoete aardappelfrites met zware bonen aioli uit 'Toespijs' van Judith Cyrus. Smaak prima, maar helaas niet lekker knapperig.

Uit het vuistje: Rotirol met lekkers →

Uit +Toespijs van Judith Cyrus komt deze heerlijke rotirol, waarvoor je wel wat vouwtechniek in huis moet hebben ... die bij mij helaas ontbreekt.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.