Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Toespijs

Judith Cyrus

Verschijning: 16-11-2023

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Uit het vuistje: Rotirol met lekkers

Uit: Toespijs

19-03-2024 00:00 naar notities Rubriek: Getest

Dit gerecht is afkomstig uit de Hindoestaans Surinaamse gemeenschap. Een ideale hap om mee te nemen als lunch of voor een  picknick. 

Bijzondere ingrediënten

Paneer was helaas niet te vinden in mijn woonplaats, dus ik heb de paneer vervangen door halloumi. Halloumi is iets zouter van smaak, maar daar houd ik wel van, dus geen probleem. Judith Cyrus gebruikt ghee in dit recept om mee te bakken. Dit kunt je tegenwoordig goed krijgen in de supermarkt, het zit meestal in een potje. Ghee is een soort geklaarde boter. Je kunt eventueel ook boter gebruiken dus.

De vulling

Er gaat 500 gram spinazie in dit recept, waar natuurlijk qua volume niet veel van overblijft. De smaakcombinatie van de kaas met de spinazie is erg goed. De spinazievulling bevat verder lekker veel kruiden en specerijen. Als je wel eens vaker 'van over de grens' kookt zul je het meeste wel in huis hebben.

Het vouwen van de rotirol

Hoe je de rol precies vouwt staat omschreven op pagina 139. In het filmpje hieronder doet iemand het je voor met wraps, maar het komt op hetzelfde neer.

 

Deze rotirollen vielen bij ons goed in de smaak. Uitgesproken smaak en lekker vullend. Op het rollen moet ik nog wel even oefenen.

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Kleurrijke en smaakvolle Creools-Caribische gerechten →

Het tweede kookboek van Judith Cyrus brengt ons ruim honderd Creools- Caribische gerechten om je vingers bij af te likken

Pindasoep met discussie over taugĂ© →

Pindasoep uit '+Toespijs' van Judith Cyrus. Er bestaan vele variaties, deze is een crowdpleaser.

Sperziebonen met een exotische twist →

Sperziebonen met pinda-kokos crumble uit Toespijs van Judith Cyrus; boontjes met een tropisch tintje en een lekkere bite.

Slappe zoeteaardappelfriet met lekkere aioli →

Zoete aardappelfrites met zware bonen aioli uit 'Toespijs' van Judith Cyrus. Smaak prima, maar helaas niet lekker knapperig.

Een lekker mals kippetje →

Gekruide kip met amandelen uit 'Toespijs' en waarom Surinamers hun kip wassen.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer