Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Toespijs

Judith Cyrus

Verschijning: 16-11-2023

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Slappe zoeteaardappelfriet met lekkere aioli

Uit: Toespijs

21-03-2024 00:00 Rubriek: Getest

Zoete aardappelfrites zwarte bonen aioliIk verheugde me erg op deze lekkere knapperige zoete aardappelfrietjes uit de oven. Op de foto in het boek zag het er ook erg lekker uit.

Ik had ze wel eens ergens gegeten en toen waren ze lekker krokant, maar helaas bleven de mijne erg slap. Wel lekker, maar erg slap. 

Ik postte dit op Instagram en kreeg als tip: zoete aardappelfrites 10 minuten weken ik koud water, droogdeppen, met olie sprayen, beetje maizena erover, 220 graden in de oven (15 minuten), omdraaien en nog 16-19 minuten. 

Ik ga het zeker proberen, maar zoals het in dit recept staat beschreven werkt het in ieder geval niet. Lekker, maar niet knapperig. 

De aioli

De aioli daarentegen was top, als je van knoflook houdt tenminste.  De combinatie van de aioli met zwarte bonen en de smaak van de zoete aardappel echt heel lekker. Het past erg goed bij elkaar. Recept is goed leesbaar, prima te volgen, maar op deze manier zoete aardappelfrites maken doe ik niet nog een keer.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Kleurrijke en smaakvolle Creools-Caribische gerechten →

Het tweede kookboek van Judith Cyrus brengt ons ruim honderd Creools- Caribische gerechten om je vingers bij af te likken

Pindasoep met discussie over taugĂ© →

Pindasoep uit '+Toespijs' van Judith Cyrus. Er bestaan vele variaties, deze is een crowdpleaser.

Sperziebonen met een exotische twist →

Sperziebonen met pinda-kokos crumble uit Toespijs van Judith Cyrus; boontjes met een tropisch tintje en een lekkere bite.

Een lekker mals kippetje →

Gekruide kip met amandelen uit 'Toespijs' en waarom Surinamers hun kip wassen.

Uit het vuistje: Rotirol met lekkers →

Uit +Toespijs van Judith Cyrus komt deze heerlijke rotirol, waarvoor je wel wat vouwtechniek in huis moet hebben ... die bij mij helaas ontbreekt.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [46] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Van de Plank →

'Van de Plank' speelt volop in op de 'Grazing Boards' trend: Hoe stel je precies een mooi en lekker Grazing Board samen?

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recept [48] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Perfect Pavlova Board →

Pavlova het ultieme feestelijk dessert voor Kerst of voor Pasen. Een beter shared dessert bestaat er toch niet?

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Getest [150] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Lijstjes [1] →