Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Kroket

Stuff'd

Verschijning: 11-10-2023

Lannoo N.V., Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Kaaskroketten uit eigen keuken

Uit: Kroket

14-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Mijn ultieme guilty pleasure: kroketten. Je kunt me ervoor wakker maken. Zelf maken ben ik nooit aan begonnen, want ik dacht altijd dat het een enorme toestand zou zijn en dat het toch nooit zo mooi en lekker wordt als gekochte kroketten. 

In de fabriek gemaakte kroketten zijn zeker gladder, gelijkmatiger en netter, maar zelfgemaakte kroketten winnen het qua smaak met gemak van hun fabriekszusjes en -broertjes. 

Kaaskroketten

Neem bijvoorbeeld deze kaaskroketten. Je moet er twee dagen voor uittrekken, maar de bereiding is echt verrassend eenvoudig. Je kunt zelf je kaascombinatie kiezen, in het boek wordt emmentaler, gruyère en Parmezaanse kaas aangeraden en dat heb ik dan ook gebruikt. De eerste dag maak je de vulling, die gaat een nachtje de koelkast in en de dag erna maak je de kroketten af. Ook het paneren vond ik niet moeilijk. Neem rustig je tijd, maar dat is de truc bij iedere kookklus. 

Ik heb vier kroketten gebakken in mijn frituurpan voor een inductieplaat en de rest is de vriezer ingegaan.

Over die frituurpan gesproken. Ik kreeg er erg veel vragen over via Instagram. Het is deze: Japanse Frituurpan.

Japanse frituurpan

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Kroketten in alle soorten en maten →

Toegegeven: ik moest even een drempel over, maar toen ik eenmaal was begonnen maakte ik de lekkerste kroketten.

Champignonkroket: lijkt vega, maar is het niet →

In deze champignonkroket zitten niet alleen champignons, maar ook allerlei andere paddenstoelen. Geurt heerlijk, smaakt fantastisch

Iedereen lust dit: aardappelkroketjes →

Is er iemand en Nederland waarbij aardappelkroketjes niet op de kersttafel staan?

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [49] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recensie: Makkelijke Kerst →

Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Lijstjes [1] →

Recept [55] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: In wodka gestoofde vijgen en pruimen met kardemomroom →

De vijgen en pruimen worden gestoofd in wodka, waardoor hun smaak intensiever wordt. De kardemomroom voegt een warme, romige toets toe, wat dit gerecht tot een verwarmend winterdessert maakt.

Recept: Omgekeerde pecan-perentaart met cranberry's →

Deze verwarmende taart heeft een rijke vulling van peren en pecannoten. Perfect voor koude winterdagen, met een geur die de gezelligheid van het seizoen oproept.

Recept: Uien-cidersoep met smeltende camembert →

Cider is een zeer ondergewaardeerd drankje. In dit recept is het verwerkt in Franse uiensoep!

Getest [157] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Getest: Risotto met gerookte schelvis en prei →

Een totaal nieuwe twist aan risotto. Verrassend lekker!

Getest: Gratin van ham en gerookte schelvis →

Warme winterkost: gratin met ham en gerookte schelvis.