Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het complete kamado barbecueboek

Meerdere auteurs

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Pizza bakken op de kamado

Uit: Het complete kamado barbecueboek

26-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Supersnel PizzadeegDe doorslaggevende reden voor het aanschaffen van een kamado, was toch wel het feit dat je er steenovenpizza's op kunt maken. Dat moest dus snel getest worden.

Goed pizzadeeg heeft tijd nodig. Het moet rustig rijzen en rusten. Als je niet zo'n planner bent (zoals wij) is dat wel eens lastig. 

In Het Complete Kamado Barbecueboek zit een recept voor supesnel pizzadeeg en ik was wel benieuwd of dat lekker is en of het zich goed laat verwerken.

Terwijl mijn wederhelft zich verdiepte in het hoe en wat van de pizzasteen in de kamaodo maakte ik het pizzadeeg. De gist activeer je in een kwartiertje in warm water en suiker. Daarna gaat de bloem erbij en kneed je het tot een soepel elastisch deeg. Afgedekt in een kom op een warme plek rijst het vervolgens in no time en kun je het al verwerken. Het deeg is goed elastisch en plakt niet of nauwelijks. 

pizzaJe proeft wel verschil met pizzadeeg dat meer tijd heeft gehad, maar het is een prima alternatief. 

Voor de saus gebruikten we de 'pizzasaus zonder koken' uit het boek. Daar waren we iets minder van onder de indruk. De saus bleef wat waterig en de smaak was wat dunnetjes. Maar hé ... als je snel wilt is het een prima oplossing. 

We belegden de pizza's met de saus, basilicum en plakken mozzarella. Verder voor de liefhebbers salami of tonijn. 

De steen was intussen loeiheet en de bodem schroeide perfect dicht. We moeten nog wel even werken aan de tijd/temperatuur verhouding, want de bodem ging hard (zoals in een steenoven natuurlijk ook moet) maar de bovenkant was nog wat bleekjes. Wel heel erg lekker!

Pizza

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Je koopt een Kamado en dan ...? →

Een kamado werkt weer net even anders dan een 'gewone' barbecue. In dit boek lees je hoe alles uit je kamado haalt.

Gegrilde karbonades, aardappelen en radicchio van de kamado →

Zeer smakelijke maaltijd met als verrassend hoogtepunt de kropjes sla van de barbecue

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.