25-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept
Voor 16 stuks - Bereidingstijd 10 minuten (+ koelen)
Ingrediënten:
- 375 g wittechocoladedruppels
- 15 g Rice Krispies
- 25 g geraspte kokos, plus 1 1/3 el extra
- 75 g candy canes, grof gehakt
- 1 1/3 el middelgrote zilveren parels
- 1 1/3 el grote zilveren parels
- 1 1/3 el eetbare sneeuwvlokkensprinkels
Bereidingswijze:
- Vet een bakvorm voor biscuitdeeg van 23 x 32 cm in en bekleed hem met bakpapier.
- Roer de chocolade in een middelgrote hittebestendige kom op een middelgrote pan zachtjes kokend water glad (de onderkant van de kom mag het water niet raken). Neem de kom van de pan en spatel de Rice Krispies en het kokos erdoor.
- Strijk het chocolademengsel zo snel en zo dun mogelijk uit in de vorm. Bestrooi het met de candy canes, zilveren parels, het extra kokos en de sneeuwvlokkensprinkels. Zet in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.
- Breek de plak in schotsen.
Uit: Makkelijke kerst
Uitgever: Kosmos
Credits: James Moffatt
Prijs: 10 euro
Categorieën: tussendoortje, snack, bakken zoet