18-01-2024 00:00 Rubriek: Getest
Uit 1 Groente in de hoofdrol maakte ik Aubergine-Parmigiana, een goed vegetarisch alternatief voor lasagne. Maar ook heerlijk als je een dagje zonder vlees wilt koken en eten.
Je moet voor dit gerecht even de tijd nemen. Nee, moeilijk is het zeker niet, maar de aubergine moet apart voorbereid worden in de oven voor het beste resultaat en daar zit nou eenmaal wat wachttijd aan vast.
Ook de saus moet een poosje pruttelen. Begin op tijd dus, maar tussendoor heb je voldoende tijd voor andere activiteiten.
Het recept is zeer goed en helder geschreven, dus ook als je wat minder ervaren of zelfverzekerd bent in de keuken, kun je dit gerecht heel goed maken. Het beste advies is altijd: neem je tijd. Spreek af met je huisgenoten dat er wordt gegeten als het eten klaar is en niet op een specifieke tijd.
Het resultaat was een heerlijk geurende en smakende ovenschotel die goed leek op de foto in het boek. Je vindt het recept op pagina 108 van het boek.
Het gerecht smaakte en rook niet alleen lekker, het klonk ook fantastisch.
Lees hier de notities bij dit boek