Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

1 groente in de hoofdrol

Georgina Fuggle

Verschijning: 01-09-2017

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Heerlijke aubergine-parmigiana

Uit: 1 groente in de hoofdrol

18-01-2024 00:00 naar notities Rubriek: Getest

Uit 1 Groente in de hoofdrol maakte ik Aubergine-Parmigiana, een goed vegetarisch alternatief voor lasagne. Maar ook heerlijk als je een dagje zonder vlees wilt koken en eten.

Je moet voor dit gerecht even de tijd nemen. Nee, moeilijk is het zeker niet, maar de aubergine moet apart voorbereid worden in de oven voor het beste resultaat en daar zit nou eenmaal wat wachttijd aan vast.

Ook de saus moet een poosje pruttelen. Begin op tijd dus, maar tussendoor heb je voldoende tijd voor andere activiteiten.

Het recept is zeer goed en helder geschreven, dus ook als je wat minder ervaren of zelfverzekerd bent in de keuken, kun je dit gerecht heel goed maken. Het beste advies is altijd: neem je tijd. Spreek af met je huisgenoten dat er wordt gegeten als het eten klaar is en niet op een specifieke tijd.

Het resultaat was een heerlijk geurende en smakende ovenschotel die goed leek op de foto in het boek. Je vindt het recept op pagina 108 van het boek.

Het gerecht smaakte en rook niet alleen lekker, het klonk ook fantastisch.

Lees hier de notities bij dit boek

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Warm of koud te eten salade met sperziebonen →

Sperziebonensalade met een stevige smaak van blauwaderkaasdressing. Lekker bij de barbecue!

Een stressvrije maaltijd en een crowdpleaser →

Lekkere geroosterde wortelgroenten. Weinig moeite, veel plezier. Kijk op pagina 25.

Meer dan 100 groenterecepten op 1 plek →

1 Groente in de Hoofdrol van Georgina Fuggle - groente, groente en nog eens groente.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer