Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

1 groente in de hoofdrol

Georgina Fuggle

Verschijning: 01-09-2017

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Meer dan 100 groenterecepten op 1 plek

Uit: 1 groente in de hoofdrol

07-01-2024 00:00 Rubriek: Review

Cover met quote 1 Groente in de hoofdrol1 Groente in de hoofdrol is een boek uit 2015 (oorspronkelijke titel: Take one veg.) dat in 2017 in het Nederlands is vertaald en op de markt is gebracht door uitgever Forte Culinair. Het ligt prettig in de hand. De kaft is flexibel, maar zeer stevig. Je bladert er makkelijk even lekker door en het is stevig genoeg voor intensief gebruik in de keuken.

Indeling naar soort groente

Het boek bevat meer dan 100 groenterecepten ingedeeld naar soort groente: wortelgroenten, Allium Aficionado (zoals ui, knoflook, prei), bonen & zomergroenten, vruchten van de aarde (zoals tomaten, pompoen, courgette), mysterieuze paddenstoelen en kool & co. De indeling is dus zeer overzichtelijk en je vindt makkelijk wat je zoekt. De vier pagina’s tellende index maakt zoeken naar een fijn recept voor de groente die je nog in de koelkast hebt liggen erg makkelijk.

Ook over de fotografie ben ik zeer te spreken. Je kunt goed zien wat de bedoeling is en de gefotografeerde borden zijn niet overdreven gestyled. Getoond wordt waar het om gaat: het eten en geen overdreven poespas. 

Conclusie

Al met al een goed boek om in je kast te hebben staan en er regelmatig bij te pakken om je groenten eens op een andere manier te bereiden. En goed nieuws: hij is nog altijd verkrijgbaar!

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Warm of koud te eten salade met sperziebonen →

Sperziebonensalade met een stevige smaak van blauwaderkaasdressing. Lekker bij de barbecue!

Een stressvrije maaltijd en een crowdpleaser →

Lekkere geroosterde wortelgroenten. Weinig moeite, veel plezier. Kijk op pagina 25.

Heerlijke aubergine-parmigiana →

Top lasagne voor vegetariërs of een dagje zonder vlees.

Alle blogs in de rubriek Review [50]

Recensie: Too Easy →

19-12-2024 Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

11-12-2024 Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

05-12-2024 Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →