Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

1 groente in de hoofdrol

Georgina Fuggle

Verschijning: 01-09-2017

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Meer dan 100 groenterecepten op 1 plek

Uit: 1 groente in de hoofdrol

07-01-2024 00:00 Rubriek: Review

Cover met quote 1 Groente in de hoofdrol1 Groente in de hoofdrol is een boek uit 2015 (oorspronkelijke titel: Take one veg.) dat in 2017 in het Nederlands is vertaald en op de markt is gebracht door uitgever Forte Culinair. Het ligt prettig in de hand. De kaft is flexibel, maar zeer stevig. Je bladert er makkelijk even lekker door en het is stevig genoeg voor intensief gebruik in de keuken.

Indeling naar soort groente

Het boek bevat meer dan 100 groenterecepten ingedeeld naar soort groente: wortelgroenten, Allium Aficionado (zoals ui, knoflook, prei), bonen & zomergroenten, vruchten van de aarde (zoals tomaten, pompoen, courgette), mysterieuze paddenstoelen en kool & co. De indeling is dus zeer overzichtelijk en je vindt makkelijk wat je zoekt. De vier pagina’s tellende index maakt zoeken naar een fijn recept voor de groente die je nog in de koelkast hebt liggen erg makkelijk.

Ook over de fotografie ben ik zeer te spreken. Je kunt goed zien wat de bedoeling is en de gefotografeerde borden zijn niet overdreven gestyled. Getoond wordt waar het om gaat: het eten en geen overdreven poespas. 

Conclusie

Al met al een goed boek om in je kast te hebben staan en er regelmatig bij te pakken om je groenten eens op een andere manier te bereiden. En goed nieuws: hij is nog altijd verkrijgbaar!

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Warm of koud te eten salade met sperziebonen →

Sperziebonensalade met een stevige smaak van blauwaderkaasdressing. Lekker bij de barbecue!

Een stressvrije maaltijd en een crowdpleaser →

Lekkere geroosterde wortelgroenten. Weinig moeite, veel plezier. Kijk op pagina 25.

Heerlijke aubergine-parmigiana →

Top lasagne voor vegetariƫrs of een dagje zonder vlees.

Alle blogs in de rubriek Review [52]

Recensie: Feest →

27-01-2025 Een culinair feest voor elke gelegenheid

Recensie: Simpel en Puur voor elke dag →

21-01-2025 Wat je dagelijks in je mond stopt, heeft zijn uitwerking op hoe je je voelt en hoe gezond je lijf is.

Recensie: Too Easy →

19-12-2024 Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [61] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Curry met kip en aardappel →

Lekkere pittige (aan te passen naar smaak) curry met aardappel en kip

Recept: Tagliatelle met truffel →

Een verrukkelijke en zeer eenvoudige pasta met zwarte truffel

Recept: Franse uiensoep Ć  la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.