Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

1 groente in de hoofdrol

Georgina Fuggle

Verschijning: 01-09-2017

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Meer dan 100 groenterecepten op 1 plek

Uit: 1 groente in de hoofdrol

07-01-2024 00:00 naar notities Rubriek: Review

Cover met quote 1 Groente in de hoofdrol1 Groente in de hoofdrol is een boek uit 2015 (oorspronkelijke titel: Take one veg.) dat in 2017 in het Nederlands is vertaald en op de markt is gebracht door uitgever Forte Culinair. Het ligt prettig in de hand. De kaft is flexibel, maar zeer stevig. Je bladert er makkelijk even lekker door en het is stevig genoeg voor intensief gebruik in de keuken.

Indeling naar soort groente

Het boek bevat meer dan 100 groenterecepten ingedeeld naar soort groente: wortelgroenten, Allium Aficionado (zoals ui, knoflook, prei), bonen & zomergroenten, vruchten van de aarde (zoals tomaten, pompoen, courgette), mysterieuze paddenstoelen en kool & co. De indeling is dus zeer overzichtelijk en je vindt makkelijk wat je zoekt. De vier pagina’s tellende index maakt zoeken naar een fijn recept voor de groente die je nog in de koelkast hebt liggen erg makkelijk.

Ook over de fotografie ben ik zeer te spreken. Je kunt goed zien wat de bedoeling is en de gefotografeerde borden zijn niet overdreven gestyled. Getoond wordt waar het om gaat: het eten en geen overdreven poespas. 

Conclusie

Al met al een goed boek om in je kast te hebben staan en er regelmatig bij te pakken om je groenten eens op een andere manier te bereiden. En goed nieuws: hij is nog altijd verkrijgbaar!

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Warm of koud te eten salade met sperziebonen →

Sperziebonensalade met een stevige smaak van blauwaderkaasdressing. Lekker bij de barbecue!

Een stressvrije maaltijd en een crowdpleaser →

Lekkere geroosterde wortelgroenten. Weinig moeite, veel plezier. Kijk op pagina 25.

Heerlijke aubergine-parmigiana →

Top lasagne voor vegetariƫrs of een dagje zonder vlees.

Alle blogs in de rubriek Review [64]

Recensie: Hokkaido →

25-05-2025 Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

15-05-2025 Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

04-05-2025 Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer