07-01-2024 00:00 Rubriek: Review
1 Groente in de hoofdrol is een boek uit 2015 (oorspronkelijke titel: Take one veg.) dat in 2017 in het Nederlands is vertaald en op de markt is gebracht door uitgever Forte Culinair. Het ligt prettig in de hand. De kaft is flexibel, maar zeer stevig. Je bladert er makkelijk even lekker door en het is stevig genoeg voor intensief gebruik in de keuken.
Indeling naar soort groente
Het boek bevat meer dan 100 groenterecepten ingedeeld naar soort groente: wortelgroenten, Allium Aficionado (zoals ui, knoflook, prei), bonen & zomergroenten, vruchten van de aarde (zoals tomaten, pompoen, courgette), mysterieuze paddenstoelen en kool & co. De indeling is dus zeer overzichtelijk en je vindt makkelijk wat je zoekt. De vier pagina’s tellende index maakt zoeken naar een fijn recept voor de groente die je nog in de koelkast hebt liggen erg makkelijk.
Ook over de fotografie ben ik zeer te spreken. Je kunt goed zien wat de bedoeling is en de gefotografeerde borden zijn niet overdreven gestyled. Getoond wordt waar het om gaat: het eten en geen overdreven poespas.
Conclusie
Al met al een goed boek om in je kast te hebben staan en er regelmatig bij te pakken om je groenten eens op een andere manier te bereiden. En goed nieuws: hij is nog altijd verkrijgbaar!