Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Hartstikke mediterraan

Janine Jansen e.a.

Verschijning: 07-09-2018

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Vlaamse mayonaise uit 'Hartstikke Mediterraan'

Uit: Hartstikke mediterraan

23-01-2024 00:00 Rubriek: Getest

Het tweede testrecept uit 'Hartstikke Mediterraan'  is Vlaamse Mayanaise. Zelf mayonaise maken is een goed idee. Het is niet moeilijk, je maakt het met ingrediënten die je meestal toch al in huis hebt en je weet zeker dat er geen troep in zit. Gewoon een keertje proberen dus, kleine moeite groot plezier.

Vlaamse mayonaise is wat zuurder en smaakt wat meer naar mosterd dan onze Hollandse (wat zoetige) mayo. Het recept in dit boek is erg makkelijk te volgen en wordt gemaakt met rijstolie, dat je tegenwoordig gewoon bij je plaatselijke super kunt krijgen. Mijn mayo bleef wat vloeibaar. Ik had beter nog een extra dooiertje toe kunnen voegen. Ook hier geldt: blijf opletten. Het ene ei is groter dan het andere, de ene dooier is groter dan de andere, het ene ei ‘pakt’ beter dan het andere. Qua smaak: heerlijk!

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Gepocheerde roodbaars met pastinaken in mosterdsaus uit 'Hartstikke Mediterraan' →

Een heerlijk gerecht met pastinaken. Kijk op pagina 89.

Citroen-bosbessentaart uit 'Hartstikke Mediterraan' →

Een lekkere, zomerse taart. Stevig, maar met frisse smaken. Kijk op pagina

Vis in tajine uit 'Hartstikke Mediterraan' →

Een makkelijk en snel visgerecht. Kijk op pagina 91.

Lekker en gezond gaan hand in hand →

Hartstikke Mediterraan van Jansen & Jansen - Gezond koken uit de mediterrane keuken.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.