Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Master the originals

Jeroen van Oijen

Verschijning: 17-10-2023

Culiversity

Eenvoudig te bestellen bij:

The original: Ceviche

Uit: Master the originals

31-03-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

CevicheCeviche is eenvoudig te bereiden, maar er valt dan ook helemaal niets te verbloemen.

Chef on a Mission Jeroen van Oijen bezocht Peru op zoek naar de authetieke bereidingswijze van ceviche.

Voor de bereiding van ceviche hoef je niet te koken of te bakken. De vis wordt namelijk 'gegaard' in tijgermelk (leche de tigre), een mengsel van limoensap, rode peper, knoflook, gemberwortel, bleekselderij, zout en korander. 

Stukjes rauwe visfilet (ik gebruikte dorade) wordt gemarineerd in de tijgermelk. Het zuur van het sap werkt in op de eiwitten in de vis en zorgt ervoor dat de vis 'gegaard' wordt. Superbelangrijk is dus: gebruik zo vers mogelijke vis. Veel meer over het hoe en wat van het 'garen' met zuur, lees je bij dit recept in het boek.

Ceviche wordt koud geserveerd met gekookte zoete aardappel en maïs. 

Ik had me nog nooit gewaagd aan het maken van ceviche, maar het bleek verrassend eenvoudig en erg lekker. Naast een goede omschrijving van de stappen die naar het eindresultaat leiden, lees je ook veel over (de oorsprong van) het gerecht en informatie over de ingrediënten. 

Erg lekker, een perfect voorgerecht voor bij een zomers diner! 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Ultieme thuisrecepten van twintig klassiekers →

Chef on a Mission Jeroen van Oijen stelde van twintig populaire gerechten het ultieme thuisrecept samen.

The original: pizza Margherita →

Van armeluisvoer naar wereldwijd icoon: pizza Margherita. Het originele recept staat in 'Master the Originals'.

The original: Gado Gado →

Gado Gado kun je in alle soorten en maten vinden. Het gerecht zoals het ook bedoeld is vind je in 'Master the Originals'.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Review [52] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Feest →

Een culinair feest voor elke gelegenheid

Recensie: Simpel en Puur voor elke dag →

Wat je dagelijks in je mond stopt, heeft zijn uitwerking op hoe je je voelt en hoe gezond je lijf is.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [61] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Curry met kip en aardappel →

Lekkere pittige (aan te passen naar smaak) curry met aardappel en kip

Recept: Tagliatelle met truffel →

Een verrukkelijke en zeer eenvoudige pasta met zwarte truffel

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.