31-03-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Ceviche is eenvoudig te bereiden, maar er valt dan ook helemaal niets te verbloemen.
Chef on a Mission Jeroen van Oijen bezocht Peru op zoek naar de authetieke bereidingswijze van ceviche.
Voor de bereiding van ceviche hoef je niet te koken of te bakken. De vis wordt namelijk 'gegaard' in tijgermelk (leche de tigre), een mengsel van limoensap, rode peper, knoflook, gemberwortel, bleekselderij, zout en korander.
Stukjes rauwe visfilet (ik gebruikte dorade) wordt gemarineerd in de tijgermelk. Het zuur van het sap werkt in op de eiwitten in de vis en zorgt ervoor dat de vis 'gegaard' wordt. Superbelangrijk is dus: gebruik zo vers mogelijke vis. Veel meer over het hoe en wat van het 'garen' met zuur, lees je bij dit recept in het boek.
Ceviche wordt koud geserveerd met gekookte zoete aardappel en maïs.
Ik had me nog nooit gewaagd aan het maken van ceviche, maar het bleek verrassend eenvoudig en erg lekker. Naast een goede omschrijving van de stappen die naar het eindresultaat leiden, lees je ook veel over (de oorsprong van) het gerecht en informatie over de ingrediënten.
Erg lekker, een perfect voorgerecht voor bij een zomers diner!