Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Master the originals

Jeroen van Oijen

Verschijning: 17-10-2023

Culiversity

Eenvoudig te bestellen bij:

The original: Ceviche

Uit: Master the originals

31-03-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

CevicheCeviche is eenvoudig te bereiden, maar er valt dan ook helemaal niets te verbloemen.

Chef on a Mission Jeroen van Oijen bezocht Peru op zoek naar de authetieke bereidingswijze van ceviche.

Voor de bereiding van ceviche hoef je niet te koken of te bakken. De vis wordt namelijk 'gegaard' in tijgermelk (leche de tigre), een mengsel van limoensap, rode peper, knoflook, gemberwortel, bleekselderij, zout en korander. 

Stukjes rauwe visfilet (ik gebruikte dorade) wordt gemarineerd in de tijgermelk. Het zuur van het sap werkt in op de eiwitten in de vis en zorgt ervoor dat de vis 'gegaard' wordt. Superbelangrijk is dus: gebruik zo vers mogelijke vis. Veel meer over het hoe en wat van het 'garen' met zuur, lees je bij dit recept in het boek.

Ceviche wordt koud geserveerd met gekookte zoete aardappel en maïs. 

Ik had me nog nooit gewaagd aan het maken van ceviche, maar het bleek verrassend eenvoudig en erg lekker. Naast een goede omschrijving van de stappen die naar het eindresultaat leiden, lees je ook veel over (de oorsprong van) het gerecht en informatie over de ingrediënten. 

Erg lekker, een perfect voorgerecht voor bij een zomers diner! 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Ultieme thuisrecepten van twintig klassiekers →

Chef on a Mission Jeroen van Oijen stelde van twintig populaire gerechten het ultieme thuisrecept samen.

The original: pizza Margherita →

Van armeluisvoer naar wereldwijd icoon: pizza Margherita. Het originele recept staat in 'Master the Originals'.

The original: Gado Gado →

Gado Gado kun je in alle soorten en maten vinden. Het gerecht zoals het ook bedoeld is vind je in 'Master the Originals'.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?