Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Master the originals

Jeroen van Oijen

Verschijning: 17-10-2023

Culiversity

Eenvoudig te bestellen bij:

The original: Ceviche

Uit: Master the originals

31-03-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

CevicheCeviche is eenvoudig te bereiden, maar er valt dan ook helemaal niets te verbloemen.

Chef on a Mission Jeroen van Oijen bezocht Peru op zoek naar de authetieke bereidingswijze van ceviche.

Voor de bereiding van ceviche hoef je niet te koken of te bakken. De vis wordt namelijk 'gegaard' in tijgermelk (leche de tigre), een mengsel van limoensap, rode peper, knoflook, gemberwortel, bleekselderij, zout en korander. 

Stukjes rauwe visfilet (ik gebruikte dorade) wordt gemarineerd in de tijgermelk. Het zuur van het sap werkt in op de eiwitten in de vis en zorgt ervoor dat de vis 'gegaard' wordt. Superbelangrijk is dus: gebruik zo vers mogelijke vis. Veel meer over het hoe en wat van het 'garen' met zuur, lees je bij dit recept in het boek.

Ceviche wordt koud geserveerd met gekookte zoete aardappel en maïs. 

Ik had me nog nooit gewaagd aan het maken van ceviche, maar het bleek verrassend eenvoudig en erg lekker. Naast een goede omschrijving van de stappen die naar het eindresultaat leiden, lees je ook veel over (de oorsprong van) het gerecht en informatie over de ingrediënten. 

Erg lekker, een perfect voorgerecht voor bij een zomers diner! 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Ultieme thuisrecepten van twintig klassiekers →

Chef on a Mission Jeroen van Oijen stelde van twintig populaire gerechten het ultieme thuisrecept samen.

The original: pizza Margherita →

Van armeluisvoer naar wereldwijd icoon: pizza Margherita. Het originele recept staat in 'Master the Originals'.

The original: Gado Gado →

Gado Gado kun je in alle soorten en maten vinden. Het gerecht zoals het ook bedoeld is vind je in 'Master the Originals'.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.