Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Master the originals

Jeroen van Oijen

Verschijning: 17-10-2023

Culiversity

Eenvoudig te bestellen bij:

The original: Ceviche

Uit: Master the originals

31-03-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

CevicheCeviche is eenvoudig te bereiden, maar er valt dan ook helemaal niets te verbloemen.

Chef on a Mission Jeroen van Oijen bezocht Peru op zoek naar de authetieke bereidingswijze van ceviche.

Voor de bereiding van ceviche hoef je niet te koken of te bakken. De vis wordt namelijk 'gegaard' in tijgermelk (leche de tigre), een mengsel van limoensap, rode peper, knoflook, gemberwortel, bleekselderij, zout en korander. 

Stukjes rauwe visfilet (ik gebruikte dorade) wordt gemarineerd in de tijgermelk. Het zuur van het sap werkt in op de eiwitten in de vis en zorgt ervoor dat de vis 'gegaard' wordt. Superbelangrijk is dus: gebruik zo vers mogelijke vis. Veel meer over het hoe en wat van het 'garen' met zuur, lees je bij dit recept in het boek.

Ceviche wordt koud geserveerd met gekookte zoete aardappel en maïs. 

Ik had me nog nooit gewaagd aan het maken van ceviche, maar het bleek verrassend eenvoudig en erg lekker. Naast een goede omschrijving van de stappen die naar het eindresultaat leiden, lees je ook veel over (de oorsprong van) het gerecht en informatie over de ingrediënten. 

Erg lekker, een perfect voorgerecht voor bij een zomers diner! 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Ultieme thuisrecepten van twintig klassiekers →

Chef on a Mission Jeroen van Oijen stelde van twintig populaire gerechten het ultieme thuisrecept samen.

The original: pizza Margherita →

Van armeluisvoer naar wereldwijd icoon: pizza Margherita. Het originele recept staat in 'Master the Originals'.

The original: Gado Gado →

Gado Gado kun je in alle soorten en maten vinden. Het gerecht zoals het ook bedoeld is vind je in 'Master the Originals'.

Alle blogs in de rubriek Getest [128]

Getest: Provençaalse halloumi →

16-09-2024 Voor deze lekkere provençaalse ovenschotel kun je kiezen voor halloumi, maar je kunt ook kabeljauw nemen.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

15-09-2024 Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Alfredo kip + broccoli →

14-09-2024 Een troostrijke romige pasta die ook niet heel zwaar op de maag ligt.

Lijstjes [1] →

Review [36] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?

Recensie: Maak Soep →

Soep is lekker, eenvoudig en gezond. Dit boek bevat 50 zeer smakelijke soeprecepten.

Recensie: Dumplings →

'Dumplings' is een nieuw deel uit de serie Chef het zelf. Zelf dumplings maken is leuk om te doen!

Recept [31] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.