Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Master the originals

Jeroen van Oijen

Verschijning: 17-10-2023

Culiversity

Eenvoudig te bestellen bij:

The original: Gado Gado

Uit: Master the originals

01-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Gado gadoGado Gado heeft heel veel lookalikes en soortgelijke gerechten vind je in vele keukens terug. Van oorsprong is het een Javaans gerecht dat op ieder moment van de dag gegeten wordt en dat zowel in restaurants te krijgen is als op straat, bij straatventers. De basis is een mengsel van rauwe en/of gekookte groenten met een saus op basis van pinda. 

De essentie

Van Jeroen van Oijen krijgen we niet alleen het recept, maar hij is ook op speurtocht gegaan naar de essentie van een goede gado gado. Alles staat en valt met verse, knapperige groenten, zelfgemaakte pindasaus en mooie contrasten in temperatuur en structuur.

Het is een klusje

Je bent echt wel even bezig met dit gerecht. Helemaal niet erg, maar als je onder tijdsdruk staat is dit misschien niet de juiste keuze om te maken. Wat wel heel fijn is: je kunt alle verschillende onderdelen goed van tevoren klaarmaken/klaarzetten. Dat haalt de stress er al voor een groot deel af. 

Mijn keuken was ontploft na het maken van de gado gado, maar het was het meer dan waard. Heerlijk!

De pindasaus

En dan hier even speciale aandacht voor de die f a n t a s t i s c h e pindasaus. Wat mij betreft de pindasaus der pindasauzen. Geen zin om gado gado te maken? Maak dan in ieder geval eens die pindasaus!

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Ultieme thuisrecepten van twintig klassiekers →

Chef on a Mission Jeroen van Oijen stelde van twintig populaire gerechten het ultieme thuisrecept samen.

The original: pizza Margherita →

Van armeluisvoer naar wereldwijd icoon: pizza Margherita. Het originele recept staat in 'Master the Originals'.

The original: Ceviche →

Een gerecht met een eigen feestdag: Ceviche het simpele en zeer smakelijke originele recept voor de thuiskok vind je in 'Master the Originals'.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer