Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het grandioze groenteboek

Alice Hart

Verschijning: 08-04-2024

Terra - Lannoo, Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Zelden zo'n lekkere pastasaus gegeten

Uit: Het grandioze groenteboek

12-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Pasta met verse tomaten, geroosterde paprika, chilicpeper en basilicumHeel soms eet je een gerecht dat je niet meer zo snel vergeet.

Dit is er één! 

Eigelijk is het een heel eenvoudige pasta, maar door er iets meer moeite in te steken stijgt de smaak boven alle andere rode pastasauzen uit. 

Voor deze saus rooster de paprika's een half uur in de oven. Daarna doe je ze even in een afgesloten bak. Zodra ze zover zijn afgekoeld dat je ze kunt aanraken scheid je de schil van het vruchtvlees. Het vruchtvlees gaat in de saus, de schil niet.

Overige smaakmakers zijn knoflook, een chilipeper, basilicum en tomaten. De peper geeft het gerecht net dat beetje pit mee en een scheutje rodewijnazijn geeft het gerecht net een beetje zuur mee.

Echt ... perfect!

Natuurlijk kost het wat meer tijd om te maken dan een potje saus openschroeven, opwarmen en door je pasta scheppen. En laten we eerlijk zijn ... soms proef je het verschil met een verse saus haast niet eens. Maar de smaak van deze saus is zo goed, dan je dit echt een keer moet proberen. 

Beetje Parmezaan erover en niks meer aan doen. 

Pasta met verse tomaten, geroosterde paprika, chilipeper en basilicum

 

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Cheesecakepotjes met gezouten honing →

Het enige wat je hoeft te doen om deze potjes te serveren, is een laagje overheerlijke gezouten roomkaas over de crumb van gekaramelliseerde gemberkoekjes en gerookte amandelen over 4 glaasjes verdelen.

90 Vegetarische klassiekers met een twist →

Een boek vol recepten waarin groenten schitteren en vleesvervangers schitteren door afwezigheid.

Gevulde tomaten om je vingers bij af te likken →

Heerlijke met rijst, linzen, saffraan en venkel gevulde tomaten uit de oven.

Vegan spiesjes voor de barbecue of grillpan →

Mooie, smaakvolle spiesjes van shiitake. Een opvallend vegan alternatief bij al het barbecuegeweld

Alle blogs in de rubriek Getest [145]

Getest: Doperwten-pastinaaksoep met waterkersolie →

23-10-2024 Een goed vullende en gezonde maaltijdsoep.

Getest: Orzo met romige spinaziesaus →

22-10-2024 Makkelijk en snel voor doordeweek en nog voedzaam en gezond ook.

Getest: Jackfruit rendang →

18-10-2024 Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Recept [42] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Recept: Dan Dan Noedelsoep →

Je slowcooker leent zich uitstekend voor het maken van soep. Probeer vooral deze Dan Dan Noedelsoep eens.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Review [41] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.