Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het grandioze groenteboek

Alice Hart

Verschijning: 08-04-2024

Terra - Lannoo, Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Zelden zo'n lekkere pastasaus gegeten

Uit: Het grandioze groenteboek

12-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Pasta met verse tomaten, geroosterde paprika, chilicpeper en basilicumHeel soms eet je een gerecht dat je niet meer zo snel vergeet.

Dit is er één! 

Eigelijk is het een heel eenvoudige pasta, maar door er iets meer moeite in te steken stijgt de smaak boven alle andere rode pastasauzen uit. 

Voor deze saus rooster de paprika's een half uur in de oven. Daarna doe je ze even in een afgesloten bak. Zodra ze zover zijn afgekoeld dat je ze kunt aanraken scheid je de schil van het vruchtvlees. Het vruchtvlees gaat in de saus, de schil niet.

Overige smaakmakers zijn knoflook, een chilipeper, basilicum en tomaten. De peper geeft het gerecht net dat beetje pit mee en een scheutje rodewijnazijn geeft het gerecht net een beetje zuur mee.

Echt ... perfect!

Natuurlijk kost het wat meer tijd om te maken dan een potje saus openschroeven, opwarmen en door je pasta scheppen. En laten we eerlijk zijn ... soms proef je het verschil met een verse saus haast niet eens. Maar de smaak van deze saus is zo goed, dan je dit echt een keer moet proberen. 

Beetje Parmezaan erover en niks meer aan doen. 

Pasta met verse tomaten, geroosterde paprika, chilipeper en basilicum

 

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Cheesecakepotjes met gezouten honing →

Het enige wat je hoeft te doen om deze potjes te serveren, is een laagje overheerlijke gezouten roomkaas over de crumb van gekaramelliseerde gemberkoekjes en gerookte amandelen over 4 glaasjes verdelen.

90 Vegetarische klassiekers met een twist →

Een boek vol recepten waarin groenten schitteren en vleesvervangers schitteren door afwezigheid.

Gevulde tomaten om je vingers bij af te likken →

Heerlijke met rijst, linzen, saffraan en venkel gevulde tomaten uit de oven.

Vegan spiesjes voor de barbecue of grillpan →

Mooie, smaakvolle spiesjes van shiitake. Een opvallend vegan alternatief bij al het barbecuegeweld

Alle blogs in de rubriek Getest [186]

Getest: havermoutkoekjes →

14-05-2025 Getest door mijn zoon, 21 jaar oud en geen bakliefhebber

Getest: Blueberry-lemon crème brûlée →

09-05-2025 Een heerlijke variatie op het basis crème brûlée recept

Getest: Vanille kwarktaart →

08-05-2025 Met een goed basisrecept voor een vanillekwarktaart kun je eindeloos variëren.

Recept [91] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Madeleines →

Het basisrecept voor heerlijke madeleines (kleine schelpvormige cakejes)

Recept: No Bake Cheesecake →

Het basisrecept voor een Cheesecake die je niet hoeft te bakken.

Recept: Crème Brûlée →

Zachte custard met een knapperig suikerlaagje dat wegsmelt op je tong.

Review [63] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recensie: De bijbel van de Vietnamese Keuken →

"In Vietnam worden recepten mondeling en van generatie op generatie doorgegeven tijdens het koken, terwijl je erbij staat"

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →