12-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Heel soms eet je een gerecht dat je niet meer zo snel vergeet.
Dit is er één!
Eigelijk is het een heel eenvoudige pasta, maar door er iets meer moeite in te steken stijgt de smaak boven alle andere rode pastasauzen uit.
Voor deze saus rooster de paprika's een half uur in de oven. Daarna doe je ze even in een afgesloten bak. Zodra ze zover zijn afgekoeld dat je ze kunt aanraken scheid je de schil van het vruchtvlees. Het vruchtvlees gaat in de saus, de schil niet.
Overige smaakmakers zijn knoflook, een chilipeper, basilicum en tomaten. De peper geeft het gerecht net dat beetje pit mee en een scheutje rodewijnazijn geeft het gerecht net een beetje zuur mee.
Echt ... perfect!
Natuurlijk kost het wat meer tijd om te maken dan een potje saus openschroeven, opwarmen en door je pasta scheppen. En laten we eerlijk zijn ... soms proef je het verschil met een verse saus haast niet eens. Maar de smaak van deze saus is zo goed, dan je dit echt een keer moet proberen.
Beetje Parmezaan erover en niks meer aan doen.