Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het grandioze groenteboek

Alice Hart

Verschijning: 08-04-2024

Terra - Lannoo, Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Zelden zo'n lekkere pastasaus gegeten

Uit: Het grandioze groenteboek

12-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Pasta met verse tomaten, geroosterde paprika, chilicpeper en basilicumHeel soms eet je een gerecht dat je niet meer zo snel vergeet.

Dit is er één! 

Eigelijk is het een heel eenvoudige pasta, maar door er iets meer moeite in te steken stijgt de smaak boven alle andere rode pastasauzen uit. 

Voor deze saus rooster de paprika's een half uur in de oven. Daarna doe je ze even in een afgesloten bak. Zodra ze zover zijn afgekoeld dat je ze kunt aanraken scheid je de schil van het vruchtvlees. Het vruchtvlees gaat in de saus, de schil niet.

Overige smaakmakers zijn knoflook, een chilipeper, basilicum en tomaten. De peper geeft het gerecht net dat beetje pit mee en een scheutje rodewijnazijn geeft het gerecht net een beetje zuur mee.

Echt ... perfect!

Natuurlijk kost het wat meer tijd om te maken dan een potje saus openschroeven, opwarmen en door je pasta scheppen. En laten we eerlijk zijn ... soms proef je het verschil met een verse saus haast niet eens. Maar de smaak van deze saus is zo goed, dan je dit echt een keer moet proberen. 

Beetje Parmezaan erover en niks meer aan doen. 

Pasta met verse tomaten, geroosterde paprika, chilipeper en basilicum

 

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Cheesecakepotjes met gezouten honing →

Het enige wat je hoeft te doen om deze potjes te serveren, is een laagje overheerlijke gezouten roomkaas over de crumb van gekaramelliseerde gemberkoekjes en gerookte amandelen over 4 glaasjes verdelen.

90 Vegetarische klassiekers met een twist →

Een boek vol recepten waarin groenten schitteren en vleesvervangers schitteren door afwezigheid.

Gevulde tomaten om je vingers bij af te likken →

Heerlijke met rijst, linzen, saffraan en venkel gevulde tomaten uit de oven.

Vegan spiesjes voor de barbecue of grillpan →

Mooie, smaakvolle spiesjes van shiitake. Een opvallend vegan alternatief bij al het barbecuegeweld

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.