Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het grandioze groenteboek

Alice Hart

Verschijning: 08-04-2024

Terra - Lannoo, Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Zelden zo'n lekkere pastasaus gegeten

Uit: Het grandioze groenteboek

12-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Pasta met verse tomaten, geroosterde paprika, chilicpeper en basilicumHeel soms eet je een gerecht dat je niet meer zo snel vergeet.

Dit is er één! 

Eigelijk is het een heel eenvoudige pasta, maar door er iets meer moeite in te steken stijgt de smaak boven alle andere rode pastasauzen uit. 

Voor deze saus rooster de paprika's een half uur in de oven. Daarna doe je ze even in een afgesloten bak. Zodra ze zover zijn afgekoeld dat je ze kunt aanraken scheid je de schil van het vruchtvlees. Het vruchtvlees gaat in de saus, de schil niet.

Overige smaakmakers zijn knoflook, een chilipeper, basilicum en tomaten. De peper geeft het gerecht net dat beetje pit mee en een scheutje rodewijnazijn geeft het gerecht net een beetje zuur mee.

Echt ... perfect!

Natuurlijk kost het wat meer tijd om te maken dan een potje saus openschroeven, opwarmen en door je pasta scheppen. En laten we eerlijk zijn ... soms proef je het verschil met een verse saus haast niet eens. Maar de smaak van deze saus is zo goed, dan je dit echt een keer moet proberen. 

Beetje Parmezaan erover en niks meer aan doen. 

Pasta met verse tomaten, geroosterde paprika, chilipeper en basilicum

 

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Cheesecakepotjes met gezouten honing →

Het enige wat je hoeft te doen om deze potjes te serveren, is een laagje overheerlijke gezouten roomkaas over de crumb van gekaramelliseerde gemberkoekjes en gerookte amandelen over 4 glaasjes verdelen.

90 Vegetarische klassiekers met een twist →

Een boek vol recepten waarin groenten schitteren en vleesvervangers schitteren door afwezigheid.

Gevulde tomaten om je vingers bij af te likken →

Heerlijke met rijst, linzen, saffraan en venkel gevulde tomaten uit de oven.

Vegan spiesjes voor de barbecue of grillpan →

Mooie, smaakvolle spiesjes van shiitake. Een opvallend vegan alternatief bij al het barbecuegeweld

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.