Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Syrische keuken van Imad

Imad Alarnab

Verschijning: 13-06-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Heilbot in boter

Uit: De Syrische keuken van Imad

01-07-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Heilbot in boterWe hadden een lunchafspraak in Groningen en we maakten natuurlijk van de gelegenheid gebruik om inkopen te doen op één van de fijnste markten van Nederland: de zaterdagse markt op de Vismarkt. En we haalden nog wat ingrediënten bij Nazar Supermarkt & Slagerij, want er ging Syrisch gekookt worden uit De Syrische keuken van Imad en daarvoor zijn ingrediënten nodig die in ons provincie stadje niet te vinden zijn. 

Allereerst op zoek naar heilbot. Helaas grepen we mis. Geen heilbot... De heilbot komt uit de familie van de schollen, dus ik heb maar twee scholfilets genomen. 

Vraag je visboer om de vis voor je te fileren en dan is het werkelijk een kwestie van in een ovenschaal doen, smaakmakers erbij, oven in en over 20 minuten is je visje klaar. Makkelijker wordt het niet.

Ik ben niet zo hele grote zuurfanaat, dus omdat er schijfjes citroen op het gerecht gaan, heb ik geen sumak (dat heeft ook een wat zurige smaak) weggelaten. Sumak is wel echt heel lekker, dus doe het vooral wel als je ervan houdt.

Heilbot in boter

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Getest: hummus →

Een echt goed recept voor een basis hummus, daar ben ik al tijden naar op zoek. Ik denk dat ik 'm gevonden heb!

Getest: Mtuma: geplette nieuwe aardappels →

Deze manier van aardappels bereiden is bekend, nieuw is die heerlijke chermoula-yoghurt die je erbij maakt.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer