08-07-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Ik heb al best veel hummusrecepten geprobeerd, en het recept voor een echte goede basis hummus is goud waard. Variaties kun je zelf wel bedenken, als de basis maar goed is. Dit recept is een hele goede basis.
Hummus is een puree op basis van kikkererwten. De beste hummus krijg je als je zelf de kikkererwten weekt en pureert. Dit kost even tijd, maar nauwelijks inspanning. In De Syrische Keuken van Imad staat alles goed uitgelegd.
Voor het pureren gebruikte ik eerst mijn blender, maar wat een onding is dat toch! Alles wat niet vloeibaar genoeg is pakt ie niet. Als iemand tips heeft hoor ik het graag. Ik heb de hele bups overgeschept in de kom van mijn keukenmachine en dat ging prima. Smaakmakers erdoor en smullen maar!
De hummus is mooi zalvig en leent zich uitstekend als smeersel op brood of op een toastje bij de borrel. In het boek staan ook een aantal hele lekkere toppings die je erbij kunt maken.