Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Syrische keuken van Imad

Imad Alarnab

Verschijning: 13-06-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: hummus

Uit: De Syrische keuken van Imad

08-07-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

HummusIk heb al best veel hummusrecepten geprobeerd, en het recept voor een echte goede basis hummus is goud waard. Variaties kun je zelf wel bedenken, als de basis maar goed is. Dit recept is een hele goede basis.

Hummus is een puree op basis van kikkererwten. De beste hummus krijg je als je zelf de kikkererwten weekt en pureert. Dit kost even tijd, maar nauwelijks inspanning. In De Syrische Keuken van Imad staat alles goed uitgelegd.

Voor het pureren gebruikte ik eerst mijn blender, maar wat een onding is dat toch! Alles wat niet vloeibaar genoeg is pakt ie niet. Als iemand tips heeft hoor ik het graag. Ik heb de hele bups overgeschept in de kom van mijn keukenmachine en dat ging prima. Smaakmakers erdoor en smullen maar!

De hummus is mooi zalvig en leent zich uitstekend als smeersel op brood of op een toastje bij de borrel. In het boek staan ook een aantal hele lekkere toppings die je erbij kunt maken. 

Hummus

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Getest: Mtuma: geplette nieuwe aardappels →

Deze manier van aardappels bereiden is bekend, nieuw is die heerlijke chermoula-yoghurt die je erbij maakt.

Getest: Heilbot in boter →

Supersimpel en supersmaakvol traditioneel Syrisch zomergerecht: Heilbot in boter.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →