Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Syrische keuken van Imad

Imad Alarnab

Verschijning: 13-06-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Mtuma: geplette nieuwe aardappels

Uit: De Syrische keuken van Imad

02-07-2024 07:20 naar notities Rubriek: Getest

Geplette aardappelen, je kent het vast! Aardappels gaar koken, op een ovenplaat leggen, kneuzen, besprenkelen met olijfolie, zout en peper en hup, de oven in en krokant bakken. Ik maak het regelmatig.

In 'De Syrische Keuken van Imad' kwam ik ook geplette aardappelen tegen, die worden geserveerd met een gekruide yoghurtsaus. Dat móest ik natuurlijk proberen. 

ChremoulaVoor de yoghurtsaus maak je eerst chermoula. Een saus boordevol kruiden (koriander en peterselie), kappertjes en knoflook. Een bijzonder ingrediënt in deze saus is de ingelegde citroen, die je in een Midden-Oosterse supermarkt vaak wel kunt vinden in pot. Ook de beter gesorteerde AH's en Jumbo's hebben het soms wel. Je hebt voor deze saus 1 ingelegd citroen nodig, dus met de rest kun je verder gaan expertimenteren. Ze zijn namelijk erg lekker!

Ingelegde citroenenJe kunt het ook zelf maken. Op de website van Culy.nl vind je een omschrijving hoe je dat kunt doen: Ingelegde citroenen, wat zijn het en wat kun je ermee?

Je kunt ze gebruiken in salade, tajines en het is heerlijk als smaakmaker bij allerlei vissoorten. 

De chermoula meng je vervolgens met dikke Griekse yoghurt en tahin. Op de website van Foodies Magazine lees je meer over tahin: Wat is tahin en wat kun je ermee?

De yoghurtsaus schep je vervolgens in een schaal en daarop leg je de geplette aardappelen. Beetje peterselie, lente-uitjes en wat sumak erover en je kun aan tafel. Ook over sumak vind je meer informatie op de website van Foodies Magazine: Wat is sumak en wat kun je ermee?

Het resultaat is echt waanzinnig lekker. 

Mtuma

 

Categorieën: bijgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Getest: hummus →

Een echt goed recept voor een basis hummus, daar ben ik al tijden naar op zoek. Ik denk dat ik 'm gevonden heb!

Getest: Heilbot in boter →

Supersimpel en supersmaakvol traditioneel Syrisch zomergerecht: Heilbot in boter.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [95] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Recept: Griekse yoghurtijs uit de Ninja Creami →

Heerlijk romig ijs, zonder ei, uit de Ninja Creami