Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Syrische keuken van Imad

Imad Alarnab

Verschijning: 13-06-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Mtuma: geplette nieuwe aardappels

Uit: De Syrische keuken van Imad

02-07-2024 07:20 naar notities Rubriek: Getest

Geplette aardappelen, je kent het vast! Aardappels gaar koken, op een ovenplaat leggen, kneuzen, besprenkelen met olijfolie, zout en peper en hup, de oven in en krokant bakken. Ik maak het regelmatig.

In 'De Syrische Keuken van Imad' kwam ik ook geplette aardappelen tegen, die worden geserveerd met een gekruide yoghurtsaus. Dat móest ik natuurlijk proberen. 

ChremoulaVoor de yoghurtsaus maak je eerst chermoula. Een saus boordevol kruiden (koriander en peterselie), kappertjes en knoflook. Een bijzonder ingrediënt in deze saus is de ingelegde citroen, die je in een Midden-Oosterse supermarkt vaak wel kunt vinden in pot. Ook de beter gesorteerde AH's en Jumbo's hebben het soms wel. Je hebt voor deze saus 1 ingelegd citroen nodig, dus met de rest kun je verder gaan expertimenteren. Ze zijn namelijk erg lekker!

Ingelegde citroenenJe kunt het ook zelf maken. Op de website van Culy.nl vind je een omschrijving hoe je dat kunt doen: Ingelegde citroenen, wat zijn het en wat kun je ermee?

Je kunt ze gebruiken in salade, tajines en het is heerlijk als smaakmaker bij allerlei vissoorten. 

De chermoula meng je vervolgens met dikke Griekse yoghurt en tahin. Op de website van Foodies Magazine lees je meer over tahin: Wat is tahin en wat kun je ermee?

De yoghurtsaus schep je vervolgens in een schaal en daarop leg je de geplette aardappelen. Beetje peterselie, lente-uitjes en wat sumak erover en je kun aan tafel. Ook over sumak vind je meer informatie op de website van Foodies Magazine: Wat is sumak en wat kun je ermee?

Het resultaat is echt waanzinnig lekker. 

Mtuma

 

Categorieën: bijgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Getest: hummus →

Een echt goed recept voor een basis hummus, daar ben ik al tijden naar op zoek. Ik denk dat ik 'm gevonden heb!

Getest: Heilbot in boter →

Supersimpel en supersmaakvol traditioneel Syrisch zomergerecht: Heilbot in boter.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →