Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Syrische keuken van Imad

Imad Alarnab

Verschijning: 13-06-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Heilbot in boter

Uit: De Syrische keuken van Imad

01-07-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Heilbot in boterWe hadden een lunchafspraak in Groningen en we maakten natuurlijk van de gelegenheid gebruik om inkopen te doen op één van de fijnste markten van Nederland: de zaterdagse markt op de Vismarkt. En we haalden nog wat ingrediënten bij Nazar Supermarkt & Slagerij, want er ging Syrisch gekookt worden uit De Syrische keuken van Imad en daarvoor zijn ingrediënten nodig die in ons provincie stadje niet te vinden zijn. 

Allereerst op zoek naar heilbot. Helaas grepen we mis. Geen heilbot... De heilbot komt uit de familie van de schollen, dus ik heb maar twee scholfilets genomen. 

Vraag je visboer om de vis voor je te fileren en dan is het werkelijk een kwestie van in een ovenschaal doen, smaakmakers erbij, oven in en over 20 minuten is je visje klaar. Makkelijker wordt het niet.

Ik ben niet zo hele grote zuurfanaat, dus omdat er schijfjes citroen op het gerecht gaan, heb ik geen sumak (dat heeft ook een wat zurige smaak) weggelaten. Sumak is wel echt heel lekker, dus doe het vooral wel als je ervan houdt.

Heilbot in boter

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Getest: hummus →

Een echt goed recept voor een basis hummus, daar ben ik al tijden naar op zoek. Ik denk dat ik 'm gevonden heb!

Getest: Mtuma: geplette nieuwe aardappels →

Deze manier van aardappels bereiden is bekend, nieuw is die heerlijke chermoula-yoghurt die je erbij maakt.

Alle blogs in de rubriek Getest [128]

Getest: Provençaalse halloumi →

16-09-2024 Voor deze lekkere provençaalse ovenschotel kun je kiezen voor halloumi, maar je kunt ook kabeljauw nemen.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

15-09-2024 Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Alfredo kip + broccoli →

14-09-2024 Een troostrijke romige pasta die ook niet heel zwaar op de maag ligt.

Recept [31] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Review [36] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?

Recensie: Maak Soep →

Soep is lekker, eenvoudig en gezond. Dit boek bevat 50 zeer smakelijke soeprecepten.

Recensie: Dumplings →

'Dumplings' is een nieuw deel uit de serie Chef het zelf. Zelf dumplings maken is leuk om te doen!

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Lijstjes [1] →