14-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Getest
Deze wortelcake is niet gemaakt met boter, zoals de meeste cakes, maar met een (neutrale) plantaardige olie. Ik heb zonnebloemolie gebruikt, goedkoop en vrijwel geur- en smaakloos. Het gebruik van olie in plaats van boter zorgt dat de cake wat minder 'zwaar' is, wat luchtiger. En ben je de gelukkige bezitter van een KitchenAid met hulpstukken? Dan heb je het beslag in een handomdraai gemaakt. Zonder gaat het overigens ook prima en best heel snel.
Wat er Caribisch is aan deze wortelcake?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik me dat ook even afvroeg voordat ik het recept had gelezen. Aan de cake zelf is ook niet zoveel Caribisch, maar in de botercrème gaat een lekkere scheut witte rum en dat maakt er meteen een tropisch feestje van. Witte rum had ik niet, maar bruine wel. Mijn botercrème is daarom wat geler dan de botercrème op het plaatje in het boek.