Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Lekker Caribisch koken

Tee Chef

Verschijning: 15-06-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Klassieke gestoofde kip

Uit: Lekker Caribisch koken
Een cadeautje van: Deltas/Chantecler

19-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Recept

Voor 6 tot 10 personen (als ik kijk naar de hoeveelheid kip zou ik zeggen 4 personen, zie mijn opmerking hierover in de recensie)

Klassieke gestoofde kip

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet of kippendij zonder vel, in stukken gesneden
  • 40 ml plantaardige olie
  • 2 el goede groentebouillonpoeder
  • 20 gram kurkuma
  • 5 gram pimentbessen
  • 15 gram kristalsuiker
  • 15 gram knoflookkorrels
  • snufje gemalen allspice
  • 5 gram gemalen komijn
  • 200 gram ui, grof gehakt
  • stuk gember ter grootte van een duim, geschild en geraspt
  • 0,5 bol knoflook, teentjes gesneden
  • 1 Scotch Bonnet-peper, in stukjes gehakt
  • 0,5 bosje verse tijm, takjes doormidden gebroken
  • 1 bosje lente-uitjes, grof gesneden
  • 2 handenvol babyspinazie

Bereidingswijze:

Doe vlees, olie, bouillon, kurkuma, pimentbessen, suiker, knoflookkorrels, allspice en komijn in een gietijzeren pan op een hoge temperatuur. Bak dit een paar minutenal roerend om de smaakmakers met het vlees te mengen tot het vlees aan alle kanten wit is.

Gier er water bij tot het vlees net is bedekt, voeg dan ui, gember, knoflook en Scotch Bonnet-peper toe en roer alles door elkaar. Breng aan de kook, dek de pan af met een deksel en laat 20-30 minuten koken op een hoge temperatuur. Voeg niet meer water toe, want dat spoelt de smaak weg en het vlees kan daardoor te gaar worden. 

Haal als de kip tot de kern wit is de deksel van de pan en laat alles nog 10 minuten koken tot al het overtollige vocht is gereduceerd en de saus lobbig is.

Haal de kip van de kookplaat en roer er tijm en lente-uitjes door. Voeg ten slotte de spinazie toe en laat hem slinken.

Tip: voor een lekker bruin kleurtje kun je bij het aanbraden van de kip 2 el donkere sojasaus toevoegen.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Getest: In folie gebakken garnalen in curry →

Een Caribische draai aan vis 'en papillote', garnalen in curry gebakken in de oven in folie.

Getest: Wortel-walnotencake →

Een heerlijke smeuïge wortelcake met een tropische botercrème.

Getest: Klassieke kipcurry →

Voor een goede curry kun je ons wakker maken. En deze kunnen we weer aan het lijstje toevoegen.

Alle blogs in de rubriek Recept [47]

Recept: Granaatappel-negroni →

20-11-2024 Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

19-11-2024 Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

15-11-2024 Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [46] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Getest [149] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.