Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Lekker Caribisch koken

Tee Chef

Verschijning: 15-06-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Klassieke gestoofde kip

Uit: Lekker Caribisch koken
Een cadeautje van: Deltas/Chantecler

19-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Recept

Voor 6 tot 10 personen (als ik kijk naar de hoeveelheid kip zou ik zeggen 4 personen, zie mijn opmerking hierover in de recensie)

Klassieke gestoofde kip

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet of kippendij zonder vel, in stukken gesneden
  • 40 ml plantaardige olie
  • 2 el goede groentebouillonpoeder
  • 20 gram kurkuma
  • 5 gram pimentbessen
  • 15 gram kristalsuiker
  • 15 gram knoflookkorrels
  • snufje gemalen allspice
  • 5 gram gemalen komijn
  • 200 gram ui, grof gehakt
  • stuk gember ter grootte van een duim, geschild en geraspt
  • 0,5 bol knoflook, teentjes gesneden
  • 1 Scotch Bonnet-peper, in stukjes gehakt
  • 0,5 bosje verse tijm, takjes doormidden gebroken
  • 1 bosje lente-uitjes, grof gesneden
  • 2 handenvol babyspinazie

Bereidingswijze:

Doe vlees, olie, bouillon, kurkuma, pimentbessen, suiker, knoflookkorrels, allspice en komijn in een gietijzeren pan op een hoge temperatuur. Bak dit een paar minutenal roerend om de smaakmakers met het vlees te mengen tot het vlees aan alle kanten wit is.

Gier er water bij tot het vlees net is bedekt, voeg dan ui, gember, knoflook en Scotch Bonnet-peper toe en roer alles door elkaar. Breng aan de kook, dek de pan af met een deksel en laat 20-30 minuten koken op een hoge temperatuur. Voeg niet meer water toe, want dat spoelt de smaak weg en het vlees kan daardoor te gaar worden. 

Haal als de kip tot de kern wit is de deksel van de pan en laat alles nog 10 minuten koken tot al het overtollige vocht is gereduceerd en de saus lobbig is.

Haal de kip van de kookplaat en roer er tijm en lente-uitjes door. Voeg ten slotte de spinazie toe en laat hem slinken.

Tip: voor een lekker bruin kleurtje kun je bij het aanbraden van de kip 2 el donkere sojasaus toevoegen.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Getest: In folie gebakken garnalen in curry →

Een Caribische draai aan vis 'en papillote', garnalen in curry gebakken in de oven in folie.

Getest: Wortel-walnotencake →

Een heerlijke smeuïge wortelcake met een tropische botercrème.

Getest: Klassieke kipcurry →

Voor een goede curry kun je ons wakker maken. En deze kunnen we weer aan het lijstje toevoegen.

Alle blogs in de rubriek Recept [58]

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.