Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Lekker Caribisch koken

Tee Chef

Verschijning: 15-06-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Lekker Caribisch Koken

Uit: Lekker Caribisch koken

16-07-2024 19:45 Rubriek: Review

Lekker Caribisch koken"Koken is voor mij een creatieve vorm van meditatie." schrijft Chef Tee in de inleiding. "Ik vergeet de rekeningen waar ik me zorgen over maak, ik vergeet deadlines waar ik stress van heb, het gewicht van de wereld op mijn schouders. Ik ben in een omgeving waar negativiteit niet kan binnendringen in de beschermende bubbel van geluk die ik heb gecreëerd." 

Grappig, want dat is precies zoals ik koken ook ervaar. Ik weet dat het voor veel mensen één van de vele dingen is die je op een dag nou eenmaal ook nog moet doen. En zo is het voor mij ook vaak geweest. 

Het bereiden van de dagelijkse maaltijd...

...is voor mij ontspanning. Natuurlijk niet elke dag, maar als ik mijn week goed gepland heb (wat ik heel ingewikkeld vind), de boodschappen in huis zijn en ik na een drukke werkdag en een half uurtje bijpraten met mijn lief op de bank naar de keuken vertrek begint voor mij de rust die ik zo ontzettend hard nodig heb.

Lekker Caribisch Koken

En als je dan zo'n boek als dat van Chef Tee mag uitproberen is dat echt een feestje. De cover straalt één en al Caribische vrolijkheid uit, net als de foto's in het boek. De foto's van de gerechten zijn helder en kleurrijk en hier en daar een prachtige omgevingsfoto om even lekker bij weg te dromen. 

En wat staat er dan zoal in dat vrolijke boek? Natuurlijk gerechten met vis en zeebanket, maar ook Caribische klassiekers, cakes en desserts en punches en cocktails. Ik maakte de afgelopen tijd drie gerechten. Linkjes naar de stukjes daarover vind je onderaan dit artikel. 

Chef Tee deelt zijn eenvoudige jerk-marinade recept dat in veel van de overige gerechten gebruikt wordt. Als je eens een Caribisch barbecuefeest wilt geven, is dit het boek dat je moet kopen!

Conclusie

Ik heb op dit boek eigenlijk maar één ding aan te merken en dat is de aanduiding voor de hoeveelheid personen. Ik maakte bijvoorbeeld de klassieke kipcurry en daar staat bij dat deze is bedoeld voor 8-12 personen. Ik weet dat wij grote eters zijn, maar wij hebben deze pan met z'n drieën leeg gegeten. Er gaat 500 gram kip in, dus zo gek is dat toch niet met 3 personen? Als je daar even op let bij het maken van de gerechten (en je houdt van een beetje pit hier en daar), heb je aan dit boek een tropische topper.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Klassieke gestoofde kip →

De auteur van 'Lekker Caribisch Koken' noemt dit gerecht zijn pure hemel.

Getest: In folie gebakken garnalen in curry →

Een Caribische draai aan vis 'en papillote', garnalen in curry gebakken in de oven in folie.

Getest: Wortel-walnotencake →

Een heerlijke smeuïge wortelcake met een tropische botercrème.

Getest: Klassieke kipcurry →

Voor een goede curry kun je ons wakker maken. En deze kunnen we weer aan het lijstje toevoegen.

Alle blogs in de rubriek Review [50]

Recensie: Too Easy →

19-12-2024 Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

11-12-2024 Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

05-12-2024 Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.