Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Dumplings

La Taverne de ZHAO

Verschijning: 03-07-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Vegetarische dumplings

Uit: Dumplings

05-09-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Vegetarische dumplingsDumplings had ik nog niet eerder gemaakt. Het leek me nogal veel werk en gedoe. Je bent er lang mee bezig en het is binnen vijf minuten op... dat werk. 

Eigenlijk is dat ook zo, maar toch ben ik blij dat ik me er voor het eerst aan heb gewaagd.

Wel heb ik een beetje vals gespeeld, want ik heb bij de Aziatische supermarkt kant en klare dumplingvellen uit de diepvries gekocht (die je overigens ook heel goed voor ravioli e.d. kunt gebruiken!). 

Dan nog is het best een klusje waar je zin in moet hebben. Ik knutsel graag met eten, dus als ik er de tijd voor heb, doe ik het met plezier.

De vegetarische vulling bestaat uit roerei en rijstvermicelli met smaakmakers. Superlekker! De vulling die over was, heb ik erbij gegeven  als een soort salade.

Met het vullen ben je wel even bezig, maar als je er eenmaal handigheid in hebt, gaat het steeds sneller. Je heb ook handige dumplingvormpjes. Mocht je vaker dumplings (willen) maken, dan is het misschien best de aanschaf waard. 

Ze waren trouwens heerlijk! Ik heb er een sausje van sesamolie en zwarte azijn bij gedaan en een zoet-zure chilisaus. Smullen!

metsausjes

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, tussendoortje, snack, vegetarisch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Dumplings →

'Dumplings' is een nieuw deel uit de serie Chef het zelf. Zelf dumplings maken is leuk om te doen!

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer