05-09-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest
Dumplings had ik nog niet eerder gemaakt. Het leek me nogal veel werk en gedoe. Je bent er lang mee bezig en het is binnen vijf minuten op... dat werk.
Eigenlijk is dat ook zo, maar toch ben ik blij dat ik me er voor het eerst aan heb gewaagd.
Wel heb ik een beetje vals gespeeld, want ik heb bij de Aziatische supermarkt kant en klare dumplingvellen uit de diepvries gekocht (die je overigens ook heel goed voor ravioli e.d. kunt gebruiken!).
Dan nog is het best een klusje waar je zin in moet hebben. Ik knutsel graag met eten, dus als ik er de tijd voor heb, doe ik het met plezier.
De vegetarische vulling bestaat uit roerei en rijstvermicelli met smaakmakers. Superlekker! De vulling die over was, heb ik erbij gegeven als een soort salade.
Met het vullen ben je wel even bezig, maar als je er eenmaal handigheid in hebt, gaat het steeds sneller. Je heb ook handige dumplingvormpjes. Mocht je vaker dumplings (willen) maken, dan is het misschien best de aanschaf waard.
Ze waren trouwens heerlijk! Ik heb er een sausje van sesamolie en zwarte azijn bij gedaan en een zoet-zure chilisaus. Smullen!
Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, tussendoortje, snack, vegetarisch