Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Dumplings

La Taverne de ZHAO

Verschijning: 03-07-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Dumplings

Uit: Dumplings

08-09-2024 08:00 Rubriek: Review

DumplingsDumplings had ik nog nooit zelf gemaakt. Ik vind ze erg lekker, dus ze stonden al wel een tijdje op mijn to-cook lijstje.

Toen Uitgeverij Becht het verschijnen van 'Dumplings' aankondigde was dat natuurlijk het ideale moment om me er eens aan te wagen. 

'Dumplings' is verschenen in de Chef het Zelf serie, waarin ook al de titels 'Donuts', 'Ramen', 'Bubble Tea', 'Taco's' en 'Burgers' al verschenen. Het zijn leuke, kleine en informatieve boekjes die iets meer dan een tientje kosten en zich er uitstekend voor lenen om als cadeautje weg te geven.

Recepten

Het boekje bevat 22 recepten voor dumplings met allerlei soorten vullingen. Vlees, vis en vega. Ook lees je hoe je zelf dumplingdeeg maakt. Heel eerlijk: daar heb ik me niet aan gewaagd. Ik weet toevallig dat de Aziatische supermarkt deegvelletjes van prima kwaliteit uit de diepvries verkoopt en ik ben zo lui geweest om die te gebruikten.

Tip: die velletjes lenen zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld ravioli.

Dumplings kun je op verschillende manieren vouwen en dat staat heel duidelijk met tekeningetjes uitgelegd. Appeltje eitje zou je denken.

Moeilijk/makkelijk?

Moeilijk is het maken van dumplings zeker niet. Tijdrovend wel! Ik ben best een ervaren thuiskok, maar ik ben met het maken van 30 dumplings, een volwaardige maaltijd voor twee personen (met kant en klare vellen en inclusief het maken, vullen en koken/stomen/bakken) zeker 2 tot 2,5 uur bezig geweest. Als je de handigheid van het vouwen eenmaal te pakken hebt gaat het best wat sneller, maar voordat je de handigheid te pakken hebt... dat duurt even. 

Als je ze wilt maken, doe dat dan op je gemak op een regenachtige zondagmiddag als je lekker de tijd hebt. 

Verder vind ik het maken en eten van dumplings (net als zelfgemaakte sushi of ravioli) altijd erg onbevredigend, omdat je er uren mee bezig bent en het in 10 minuten op is. Lekker is het wel en vers gemaakt is altijd lekkerder dan uit een pakje/zakje of kant en klaar uit de diepvries.

Conclusie

Het boekje geeft duidelijk uitleg en een breed assortiment aan smaken waar je goed mee uit de voeten kunt. Met de vulling kun je natuurlijk spelen. Een paar lekkere dipjes erbij en smullen maar. Leuk boekje, met goede instructies. Voor de meeste ingrediënten heb je geen specifieke winkel nodig. Bij een gewone, goed uitgeruste Appie/Jumbo kun je prima terecht.

Dumplings
Prijs: 11,99 euro

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.

Alle blogs in de rubriek Review [37]

Recensie: Budget Vegan →

26-09-2024 De vegan lifestyle is niet de meest goedkope manier van leven. Dit boek helpt je de kosten onder controle te houden.

Recensie: Eén pan, één portie →

20-09-2024 Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

13-09-2024 Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Recept [31] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rijstkom met gemberkip →

Een soep met de vurige frisheid van gember die in een mum van tijd op tafel staat.

Recept: Toscaanse kip met aardappel →

De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.

Recept: Risotto Carbonara →

Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!

Lijstjes [1] →

Getest [134] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gebakken saffraan-erwtenrisotto →

Op zoek naar een snelle en makkelijke manier om een lekkere risotto te maken? Gebruik je oven!

Getest: Opgeklopte fetadip met 3 ingrediënten →

De geklopte fetadip hype van een paar jaar geleden had ik een gemist, maar het blijkt een perfect dipje voor een feestje!

Getest: Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer →

Een prachtig hoofdgerecht voor een etentje. Makkelijk te maken en snel klaar.