Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Dumplings

La Taverne de ZHAO

Verschijning: 03-07-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Dumplings

Uit: Dumplings

08-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Review

DumplingsDumplings had ik nog nooit zelf gemaakt. Ik vind ze erg lekker, dus ze stonden al wel een tijdje op mijn to-cook lijstje.

Toen Uitgeverij Becht het verschijnen van 'Dumplings' aankondigde was dat natuurlijk het ideale moment om me er eens aan te wagen. 

'Dumplings' is verschenen in de Chef het Zelf serie, waarin ook al de titels 'Donuts', 'Ramen', 'Bubble Tea', 'Taco's' en 'Burgers' al verschenen. Het zijn leuke, kleine en informatieve boekjes die iets meer dan een tientje kosten en zich er uitstekend voor lenen om als cadeautje weg te geven.

Recepten

Het boekje bevat 22 recepten voor dumplings met allerlei soorten vullingen. Vlees, vis en vega. Ook lees je hoe je zelf dumplingdeeg maakt. Heel eerlijk: daar heb ik me niet aan gewaagd. Ik weet toevallig dat de Aziatische supermarkt deegvelletjes van prima kwaliteit uit de diepvries verkoopt en ik ben zo lui geweest om die te gebruikten.

Tip: die velletjes lenen zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld ravioli.

Dumplings kun je op verschillende manieren vouwen en dat staat heel duidelijk met tekeningetjes uitgelegd. Appeltje eitje zou je denken.

Moeilijk/makkelijk?

Moeilijk is het maken van dumplings zeker niet. Tijdrovend wel! Ik ben best een ervaren thuiskok, maar ik ben met het maken van 30 dumplings, een volwaardige maaltijd voor twee personen (met kant en klare vellen en inclusief het maken, vullen en koken/stomen/bakken) zeker 2 tot 2,5 uur bezig geweest. Als je de handigheid van het vouwen eenmaal te pakken hebt gaat het best wat sneller, maar voordat je de handigheid te pakken hebt... dat duurt even. 

Als je ze wilt maken, doe dat dan op je gemak op een regenachtige zondagmiddag als je lekker de tijd hebt. 

Verder vind ik het maken en eten van dumplings (net als zelfgemaakte sushi of ravioli) altijd erg onbevredigend, omdat je er uren mee bezig bent en het in 10 minuten op is. Lekker is het wel en vers gemaakt is altijd lekkerder dan uit een pakje/zakje of kant en klaar uit de diepvries.

Conclusie

Het boekje geeft duidelijk uitleg en een breed assortiment aan smaken waar je goed mee uit de voeten kunt. Met de vulling kun je natuurlijk spelen. Een paar lekkere dipjes erbij en smullen maar. Leuk boekje, met goede instructies. Voor de meeste ingrediënten heb je geen specifieke winkel nodig. Bij een gewone, goed uitgeruste Appie/Jumbo kun je prima terecht.

Dumplings
Prijs: 11,99 euro

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.

Alle blogs in de rubriek Review [64]

Recensie: Hokkaido →

25-05-2025 Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

15-05-2025 Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

04-05-2025 Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep