Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Paddenstoelen

Martin Nordin

Verschijning: 18-09-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Eekhoorntjesbroodrisotto met cashewpasta

Uit: Paddenstoelen

06-10-2024 14:59 naar notities Rubriek: Getest

RisottoIk ben een behoorlijke fan van paddenstoelen en ik ben een enorme fan van risotto. Een ideale combinatie is dus: risotto met paddenstoelen. Ik maakte het recept op pagina 138 van 'Paddenstoelen' van Martin Nordin.

Normaal gesproken bak je een uitje, doe je de rijst erbij, blus je dat af met een glas wijn en voeg je dan beetje bij beetje bouillon en smaakmakers toe. Als de rijst gaar is, voeg je wat boter en Parmezaanse kaas toe. 

De manier van bereiden in dit boek is geheel anders. Er is een kruidenmengsel en alle ingrediënten van de risotto (geen wijn, geen Parmezaan, geen boter). Dat laatste doe je in één keer tegelijk in de pan en dat bak je een minuut of 10. 

Risotto

Wat ik gek vond is dat ook de gedroogde paddentoelen er zo bij moeten, zonder te weken. Dat leek met geen goed idee, dus eigenwijs als ik ben heb ik de paddenstoelen apart geweekt voordat ik ze heb verwerkt. Misschien dat de gedroogde paddenstoelen tijdens het bereiden voldoende 'tot leven' komen, maar ik wilde het risico niet nemen. 

Na het bakken voeg je een groot deel van het water toe. Als dat is opgenomen, voeg je steeds een klein beetje water toe tot de rijst gaar is. Het kruiden mengsel strooi je erover heen en erlangs wat olijfolie. 

Een nieuwe manier van risotto bereiden. Leuk! En lekker :-)

Risotto

Categorieën: hoofdgerecht, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Recept: Romige champignonsoep met tahin, miso en cashew →

Een romige champignonsoep met allerlei Oosterse smaken

Getest: Romige Pasta met gebakken champignons en spruitjes →

Simpele champignons en simpele spruitjes in een heerlijke romige pasta.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.