06-10-2024 14:59 naar notities Rubriek: Getest
Ik ben een behoorlijke fan van paddenstoelen en ik ben een enorme fan van risotto. Een ideale combinatie is dus: risotto met paddenstoelen. Ik maakte het recept op pagina 138 van 'Paddenstoelen' van Martin Nordin.
Normaal gesproken bak je een uitje, doe je de rijst erbij, blus je dat af met een glas wijn en voeg je dan beetje bij beetje bouillon en smaakmakers toe. Als de rijst gaar is, voeg je wat boter en Parmezaanse kaas toe.
De manier van bereiden in dit boek is geheel anders. Er is een kruidenmengsel en alle ingrediënten van de risotto (geen wijn, geen Parmezaan, geen boter). Dat laatste doe je in één keer tegelijk in de pan en dat bak je een minuut of 10.
Wat ik gek vond is dat ook de gedroogde paddentoelen er zo bij moeten, zonder te weken. Dat leek met geen goed idee, dus eigenwijs als ik ben heb ik de paddenstoelen apart geweekt voordat ik ze heb verwerkt. Misschien dat de gedroogde paddenstoelen tijdens het bereiden voldoende 'tot leven' komen, maar ik wilde het risico niet nemen.
Na het bakken voeg je een groot deel van het water toe. Als dat is opgenomen, voeg je steeds een klein beetje water toe tot de rijst gaar is. Het kruiden mengsel strooi je erover heen en erlangs wat olijfolie.
Een nieuwe manier van risotto bereiden. Leuk! En lekker :-)
Categorieën: hoofdgerecht, warm