Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Paddenstoelen

Martin Nordin

Verschijning: 18-09-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Romige champignonsoep met tahin, miso en cashew

Uit: Paddenstoelen
Een cadeautje van: HarperCollins Holland

09-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 6 personen 

Champignonsoep

Ingrediënten voor de champignonsoep:

  • 600 gram champignons
  • 2 el koolzaadolie
  • 50 gr bosui, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 1 el mirin
  • 1 el cashewpasta 
  • 1 el tahin
  • 1 tl witte miso
  • 100 ml geroosterde-paddenstoelenbouillon of groentebouillon
  • 200 ml cashewmelk of andere notenmelk (of koemelk)

Voor de kruidenmix:

  • 2 tl gochugaru (Koreaans chilipoeder)
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 el geroosterde witte sesamzaadjes
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 1 el geroosterde boekweit

Voor de garnering:

  • 3 kleine baguettes
  • 2 el koolzaadolie
  • szechuanpeperolie

Bereiding:

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Giet de koolzaalolie in een kookpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de champignons, bosui en knoflook toe en bak tot de bosui en knoflook zacht worden, zonder dat ze verkleuren. Giet de mirin erbij, voeg de cashewpasta, tahin en miso toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon en cashewmelk toe, zet het vuur iets lager en laat op laag vuur pruttelen tot het iets is ingekookt.
  2. Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix, behalve de boekweit, in de blender en pulseer zodat alles goed gemixt wordt. Giet het mengsel in een kom, voeg de boekweit toe en roer door. 
  3. Snijd de baguettes in de lengte door, besprenkel ze met wat koolzaadolie en rooster of bak ze kort op de opengesneden zijde. Leg een stuk baguette in een kom, giet er een deel van de champignonsoep over en maak het af met de kruidenmix en een paar scheutjes szechuanpeperolie.

Titel: Paddenstoelen / Oorspronkelijke titel: Laga Svamp
Auteur: Martin Nordin
Nederlandse uitgever: Uitgeverij Becht, Haarlem
Prijs: 22,99 euro

Categorieën: hoofdgerecht, voorgerecht, soep

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Getest: Romige Pasta met gebakken champignons en spruitjes →

Simpele champignons en simpele spruitjes in een heerlijke romige pasta.

Getest: Eekhoorntjesbroodrisotto met cashewpasta →

Niks langzaam bouillon toevoegen en rustig maar continu roeren. Dit is een geheel andere wijze van risotto maken.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →