Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Paddenstoelen

Martin Nordin

Verschijning: 18-09-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Eekhoorntjesbroodrisotto met cashewpasta

Uit: Paddenstoelen

06-10-2024 14:59 naar notities Rubriek: Getest

RisottoIk ben een behoorlijke fan van paddenstoelen en ik ben een enorme fan van risotto. Een ideale combinatie is dus: risotto met paddenstoelen. Ik maakte het recept op pagina 138 van 'Paddenstoelen' van Martin Nordin.

Normaal gesproken bak je een uitje, doe je de rijst erbij, blus je dat af met een glas wijn en voeg je dan beetje bij beetje bouillon en smaakmakers toe. Als de rijst gaar is, voeg je wat boter en Parmezaanse kaas toe. 

De manier van bereiden in dit boek is geheel anders. Er is een kruidenmengsel en alle ingrediënten van de risotto (geen wijn, geen Parmezaan, geen boter). Dat laatste doe je in één keer tegelijk in de pan en dat bak je een minuut of 10. 

Risotto

Wat ik gek vond is dat ook de gedroogde paddentoelen er zo bij moeten, zonder te weken. Dat leek met geen goed idee, dus eigenwijs als ik ben heb ik de paddenstoelen apart geweekt voordat ik ze heb verwerkt. Misschien dat de gedroogde paddenstoelen tijdens het bereiden voldoende 'tot leven' komen, maar ik wilde het risico niet nemen. 

Na het bakken voeg je een groot deel van het water toe. Als dat is opgenomen, voeg je steeds een klein beetje water toe tot de rijst gaar is. Het kruiden mengsel strooi je erover heen en erlangs wat olijfolie. 

Een nieuwe manier van risotto bereiden. Leuk! En lekker :-)

Risotto

Categorieën: hoofdgerecht, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Recept: Romige champignonsoep met tahin, miso en cashew →

Een romige champignonsoep met allerlei Oosterse smaken

Getest: Romige Pasta met gebakken champignons en spruitjes →

Simpele champignons en simpele spruitjes in een heerlijke romige pasta.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →