Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tweed time

Theresa Baumgärtner

Verschijning: 16-10-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Bloemkoolroosjes en aardappelen van de bakplaat

Uit: Tweed time

04-03-2025 16:13 naar notities Rubriek: Getest

Bloemkool is één van mijn lievelingsgroenten. Je kunt er namelijk heel veel verschillende dingen met doen. In dit recept uit Tweed Time rooster je de roosjes samen met aardappelpartjes op een bakplaat in wat olijfolie met wat smaakmakers. Daarbij doe je wat amandelen.

En daarbij zit me toch een heerlijke saus!! Het is een mengsel van tahin, cashewnotenpasta, water, olijfolie en wat smaakmakers. De saus serveer je er onverwarmd bij (niet te koud, maar ook niet opgewarmd dus). Echt een fantatsiche combinatie en ik zat tijdens het eten alweer allerlei andere dingen te bedenken om die heerlijke saus bij te eten. 

Ook dit recept is eenvoudig te maken en bijzonder smaakvol. 

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, veganistisch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Review: Tweed Time →

Feelgood recepten en inspiratie uit Schotland

Getest: Pasta met Paddenstoelen →

Een eenvoudige, snelle maar smaakvolle vegetarische pasta

Getest: Pompoen-aardappelgratin →

Heerlijke ovenschotel met pompoen en aardappelen, eenvoudig te maken

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer