22-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
De Hasselback aardappel heeft een geweldige jaren '70 vibe vind ik. Je snijdt een (grote) aardappel in zodat er lamellen ontstaan. Een handig hulpmiddeltje daarbij is je aardappel tussen eetstokjes of tussen twee snijplanken te leggen zodat je niet te diep kunt snijden.

Tussen die lamellen kun je allerlei lekkers stoppen. In dit geval heb ik een klassieke variant uit 'Puur Aardappel' gemaakt met wat knoflookpoeder, witte peper, gerookt paprikapoeder en zout. Dat gaat de oven in en voor het laatste kwartiertje smeer je de aardappel nog even in met boter. Heel erg lekker!
Je kunt aan dit recept werkelijk niets verpesten of fout doen en dat is ook wel eens fijn. Eén klein kritiekpuntje: ik heb me precies aan het recept gehouden en dan is het kruidenmengsel best heel zout. Ik zou er de volgende keer dus veel minder zout in doen.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...