Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Puur aardappel

Poppy O'Toole

Verschijning: 04-02-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Klassieke Hasselback-aardappels

Uit: Puur aardappel

22-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

De Hasselback aardappel heeft een geweldige jaren '70 vibe vind ik. Je snijdt een (grote) aardappel in zodat er lamellen ontstaan. Een handig hulpmiddeltje daarbij is je aardappel tussen eetstokjes of tussen twee snijplanken te leggen zodat je niet te diep kunt snijden. 

Hasselback

Tussen die lamellen kun je allerlei lekkers stoppen. In dit geval heb ik een klassieke variant uit 'Puur Aardappel' gemaakt met wat knoflookpoeder, witte peper, gerookt paprikapoeder en zout. Dat gaat de oven in en voor het laatste kwartiertje smeer je de aardappel nog even in met boter. Heel erg lekker!

Hasselback 2 Je kunt aan dit recept werkelijk niets verpesten of fout doen en dat is ook wel eens fijn. Eén klein kritiekpuntje: ik heb me precies aan het recept gehouden en dan is het kruidenmengsel best heel zout. Ik zou er de volgende keer dus veel minder zout in doen.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Puur Aardappel →

Aardappels met aardappels op een bedje van aardappels met een bijgerecht van aardappels.

Getest: Rösti →

Geraspte aardappel en ui gebakken in de koekenpan.

Getest: Noisettes met honing + chilivlokken →

Noisette is Frans voor hazelnoot en verwijst naar de vorm en smaak van deze aardappels.

Recept: Patatas Bravas →

Zonnige Patatas Bravas, kook je ook mee?

Recept: Tartiflette →

Tartiflette is een traditioneel Frans aardappelgerecht. Kook je mee?

Recept: Vegan aardappelpuree met knoflook + tijm →

Hoe maak je een lekkere vegan aardappelpuree? Nou zo! Kook je mee?

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer