Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Puur aardappel

Poppy O'Toole

Verschijning: 04-02-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Vegan aardappelpuree met knoflook + tijm

Uit: Puur aardappel
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

18-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 2 personen

Vegan aardappelpuree

Ingrediënten:

  • 600 gram iets kruimige aardappelen
  • neutrale olie, om in te wrijven
  • 130 ml plantaardige room
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 4 takjes tijm
  • 40 gram plantaardige boter, in blokjes
  • zout en witte peper

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor tot 220°C en wrijf de aardappels in met olie en zout. Pof de aardappels 50 tot 60 minuten in de oven, tot ze helemaal gaar zijn. We garen de aardappels op deze manier zodat we geen extra vocht aan de puree toevoegen; de puree moet droger zijn dan een niet-veganistische puree.

2. Verwarm de room met de knoflook 8 minuten in een kleine pan op laag vuur, tot de room is ingedikt. Voeg twee takjes tijm toe en laat 5 minuten staan. Breng flink op smaak met zout en peper en houd tot gebruik warm.

3. Snijd de gepofte aardappels doormidden en schep het kruim uit de schillen (je kunt de schillen gebruiken voor een van de recepten op pagina's 176-185).. Gebruik een pureeknijper of wrijf het aardappelkruim met een spatel door een fijne zeef boven een kom en voeg gaandeweg de plantaardige boter toe, tot er een heel fijne, fluweelzachte puree ontstaat.

4. Haal de tijm en knoflook uit de warme slagroom en meng de room met een rubberen spatel door de puree. Breng royaal op smaak met zout en peper. Ris de rest van de takjes tijm en roer de blaadjes erdoor.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Puur Aardappel →

Aardappels met aardappels op een bedje van aardappels met een bijgerecht van aardappels.

Getest: Rösti →

Geraspte aardappel en ui gebakken in de koekenpan.

Getest: Klassieke Hasselback-aardappels →

Kunnen we zorgen voor de revival van de Hasselback aardappel? Heel lekker en heel veelzijdig

Getest: Noisettes met honing + chilivlokken →

Noisette is Frans voor hazelnoot en verwijst naar de vorm en smaak van deze aardappels.

Recept: Patatas Bravas →

Zonnige Patatas Bravas, kook je ook mee?

Recept: Tartiflette →

Tartiflette is een traditioneel Frans aardappelgerecht. Kook je mee?

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep