23-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Rösti lijkt zo makkelijk maar het is best een dingetje om de gehele koek om te keren zonder dat hij breekt. De truc zit 'm in .... geduld. De rösti moet rustig garen op halfhoog vuur. Het moet niet teveel aangestampt zijn, zodat de stoom de binnenkant gaart en als de randjes wat lichtbruin beginnen te kleuren en wat glazig worden is het tijd om te keren.

Dat doe je door een groot bord of een houten plank op de pan te leggen, het geheel snel om te keren en de rösti vervolgens weer rustig terug de pan in te laten glijden. Dan moet de onderkant nog rust even garen. Neem vooral de tijd en kook niet met de klok. Kijk gewoon goed naar wat er in je pan gebeurt. Rösti is erg lekker. In dit recept zitten chilivlokken. Houd je niet van pittig, laat het dan weg.

Daarbij schreef het recept voor een lekkere klodder crème fraïche en een lepeltje viseitjes. Mijn lief houdt niet van viseitjes, dus ik heb balsamicoparels gemaakt. Dat wilde ik toch altijd al een keertje proberen en de zurigheid van die parels snijdt goed door het vettige van de rösti.
Erbij maakte ik hele geroosterde wortels (wortels schrappen, in een schaaltje leggen, olie en honing erover en een beetje zout en dan zeker een uur de oven in).
Goed maaltje!
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: bijgerecht