09-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Mijn Airfryer heb ik tot op heden alleen maar gebruikt voor het maken van snacks. Het is een goed alternatief, maar wat mij betreft gaat er niets boven echt gefrituurde friet en snacks. Hij staat dus vaak werkeloos in mijn kast. Daarnaast: ik vind het een hel om dat ding schoon te maken. Ik doe echt mijn best, maar die geur gaat er niet uit.
En dat was ook meteen het grote probleem bij het bakken van dit brood. Op zich is het namelijk een prima recept. Het brood kwam er prachtig uit en heeft een mooie consistentie (tikkeltje te compact naar mijn smaak).

Alleen ... het smaakte en rook enorm naar frituur. Erg jammer. Als je wilt bakken in je Airfryer moet je er dus geen snacks in maken, want die lucht en smaak is er lastig uit te krijgen. Heb je twee Airfryers dan zou ik de ene gebruiken voor frituurachtige dingen en de andere voor andere dingen.
Het recept klopt (het is een soort sodabrood), daar geen opmerkingen over. Brood bakken in je airfryer kan dus zeker. Het is natuurlijk wel een klein broodje, want de ruimte in je airfryer is beperkt.
Lekker was het in mijn geval dus niet, maar dat ligt niet aan het boek/recept. Dat komt omdat mijn airfryer alleen wordt gebruikt voor snacks.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: bakken hartig, ontbijt