07-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 cupcakevormpjes

Ingrediënten:
- 60 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 60 gram suiker
- 1 ei
- 1,5 el melk
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
Voor de garnering:
- 110 gram mascarpone
- 180 ml slagroom
- 4 gram vanillesuiker
- 2 el mokka-extract
- 1,5 tl cacao
Bereiding:
- Klop de boter met de suiker licht en luchtig in een kom. Voeg het ei toe en mix goed.
- Voeg de melk en het bakmeel toe en klop die er snel door.
- Verdeel het beslag over 4 muffinvormpjes. Bak de cupcakes 15 minuten op 160 ˚C. Laat ze helemaal afkoelen
- Klop voor de garnering de mascarpone kort los in een kom. Voeg de slagroom en vanillesuiker toe en klop alles tot een stijve room.
- Voeg het mokka-extract toe en klop het er snel door. Schep de room in een spuitzak met kartelmondje.
- Spuit op elke cupcake een toef mokkaroom. Begin aan de buitenste rand en werk dan in één beweging naar het midden toe.
- Doe de cacao in een klein zeefje, houd het boven de cupcakes en tik ertegen, dan verdeelt de cacao zich gelijkmatig.
Bereiding in de oven:
Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bak de cupcakes 20 minuten.
Recept en foto's: Simone van der Koelen
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: snack, bakken zoet