Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Bakken in de airfryer

Simone van der Koelen

Verschijning: 05-11-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Hamburgerbroodjes gebakken in de Airfryer

Uit: Bakken in de airfryer
Een cadeautje van: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

08-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 5 broodjes

Hamburgerbroodjes uit de Airfryer

Ingrediënten:

  • 125 ml melk, lauwwarm + 1 el koude
  • 4 gram instantgist
  • 1 el suiker
  • 1 ei
  • 250 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 20 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • olijfolie om in te vetten
  • 1,5 el sesamzaad

Bereiding:

  • Meng de lauwwarme melk met de gist en suiker.
  • Klop het ei los in een kommetje.
  • Doe de bloem, het zout, de helft van eht losgeklopte ei, de boter en het melkmengsel in een kom en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Vet een grote kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af. Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed het heel kort door. 
  • Verdeel het deeg in 5 gelijke delen. Plaats steeds 1 deel onder je hand, bol deze iets en maak een ronddraaiende beweging; zo vorm je een mooi bolletje.
  • Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op een plaat met bakpapier. Dek af en laat nog eens 45 minuten rijzen.
  • Druk de bolletjes iets plat en leg ze elk op een velletje bakpapier.
  • Meng de rest van eht losgeklopte ei met 1 eetlepel koude melk. Bestrijk je broodjes ermee en bestrooi ze met het sesamzaad. 
  • Bak de broodjes 12 minuten op 180 °C.

Bereiding in de oven:

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodjes 18 minuten.

Recept en foto's: Simone van der Koelen

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: snack, bakken hartig

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Bakken in de Airfryer →

Hoe het bakken in de airfryer mij beviel? Lees vooral even mee.

Getest: Yoghurtcake met nectarine →

Heerlijke frisse cake, makkelijk te maken en snel klaar.

Getest: Hazelnootbroodjes van bladerdeeg →

Heel makkelijk om te maken, zo klaar en smullen!

Getest: Rustiek brood →

Een makkelijk en snel brood, gebakken in de Airfryer.

Recept: Tiramisucupcakes uit Bakken in de Airfryer →

Deze week testbak ik uit Bakken in de Airfryer. Zin om mee te testen? Maak dan deze heerlijke cupcakes.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →