08-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 5 broodjes

Ingrediënten:
- 125 ml melk, lauwwarm + 1 el koude
- 4 gram instantgist
- 1 el suiker
- 1 ei
- 250 gram bloem
- 1 tl zout
- 20 gram roomboter, op kamertemperatuur
- olijfolie om in te vetten
- 1,5 el sesamzaad
Bereiding:
- Meng de lauwwarme melk met de gist en suiker.
- Klop het ei los in een kommetje.
- Doe de bloem, het zout, de helft van eht losgeklopte ei, de boter en het melkmengsel in een kom en kneed alles tot een soepel deeg.
- Vet een grote kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af. Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Haal het deeg uit de kom en kneed het heel kort door.
- Verdeel het deeg in 5 gelijke delen. Plaats steeds 1 deel onder je hand, bol deze iets en maak een ronddraaiende beweging; zo vorm je een mooi bolletje.
- Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op een plaat met bakpapier. Dek af en laat nog eens 45 minuten rijzen.
- Druk de bolletjes iets plat en leg ze elk op een velletje bakpapier.
- Meng de rest van eht losgeklopte ei met 1 eetlepel koude melk. Bestrijk je broodjes ermee en bestrooi ze met het sesamzaad.
- Bak de broodjes 12 minuten op 180 °C.
Bereiding in de oven:
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodjes 18 minuten.
Recept en foto's: Simone van der Koelen
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: snack, bakken hartig