Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Too easy

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Too Easy

Uit: Too easy

19-12-2024 08:00 Rubriek: Review

Donna Hay - Too EasyDat ik fan ben van Donna Hay en dat ik heel graag uit haar boeken kook is bekend. Toch vind ik het iedere keer als er een nieuw boek van haar hand verschijnt weer een beetje spannend. 

Zou het weer zo'n fijn boek zijn?

Too Easy verscheen onlangs en opnieuw is het een dikke hit wat mij betreft. Ben je een thuiskok die van uitdaging, technieken en lange kooksessies houdt, dan kun je deze overslaan. Maar voor iedereen die lekker wil eten, maar niet de skills, de tijd of de zin heeft om een goede thuisschef te worden is dit een fantastisch boek vol met ongecompliceerd lekkers. En wie houdt er nou niet af en toe van snel, lekker én makkelijk?

Spoilers: de inhoud

We beginnen met een lesje goed voorraadbeheer. De basisbenodigheden voor een goede maaltijd die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben. Denk aan pasta, rijst, tomaten in blik, olie en azijn etcetera. In de koelkast zou standaard onder andere citroen, kaas, yoghurt en boter aanwezig moeten zijn. In je vriezer zou altijd een voorraad ijs, bevroren fruit en bladerdeeg moeten liggen en om te kunnen bakken natuurlijk altijd suiker, meel, honing en noten. Heb je de basis in huis, dan hoef je alleen wat verse dingen toe te voegen en dan heb je een goede maaltijd zonder al te veel moeite. 

Hay laat in een aantal hoofdstukken met recepten zien wat je allemaal kunt met deze basis. Sneller dan takeaway, Snelle versies van klassiekers,  Recepten voor je Airfryer, Eenpansgerechten en nog veel meer. Alles gericht op snel en makkelijk maar vooral ook op: lekker.

Ik testte een aantal recepten uit het boek. Hier lees je wat ik ervan vond:

Wil je zelf wat recepten testen voordat je het boek koopt dan kun je aan de slag met één van deze toppers:

Donna Hay heeft een talent voor het combineren van basisingrediënten op een manier die gerechten interessant en smakelijk maakt zonder dat het te ingewikkeld wordt. De recepten zijn ook uitstekend geschikt voor beginnende koks, aangezien ze voorzien zijn van duidelijke instructies en gebruik maken van toegankelijke technieken en ingrediënten.

Dat de recepten van Donna Hay kloppen daar durf ik zo langzamerhand blind mijn handen voor in het vuur te steken. De smaken zijn altijd goed in balans en ik heb haar nog nooit op een foutje of een onzorgvuldigheidje kunnen betrappen. Altijd goed, altijd lekker. 

Nog even een aparte shoutout aan de fotograaf, Con Poulos, die zijn vak verstaat en het boek heeft voorzien van fantastische foto's waar het water je van in de mond loopt. 

Conclusie

Dit boek kun je met een gerust hart kopen voor jezelf maar zeker ook voor anderen. Iedereen die van lekker eten houdt en met weinig moeite en tijd toch lekker wil koken is blij met dit boek. Gegarandeerd!

Bekijk het inkijkexemplaar op Bol.com:

 

 

 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.