Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Too easy

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Tiramisu met limoncello

Uit: Too easy
Een cadeautje van: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

16-12-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Tiramisu met limoncello

Ingrediënten:

  • 16 lange vingers (savoiardi)

Voor de mascarpone-lemoncurdroom:

  • 200 g mascarpone
  • 250 g slagroom
  • 1,5 eetlepel poedersuiker, plus extra voor erover
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 175 g kant-en-klare lemoncurd (of zelfgemaakte natuurlijk)

Voor de limoncellosiroop:

  • 80 ml water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1,5 eetlepel fijne suiker
  • 80 ml limoncello

Bereidingswijze:

Doe voor de limoncellosiroop het water, citroensap en de suiker in een pannetje op matig vuur en roer tot de suiker oplost. Laat 4 minuten zacht koken, tot de siroop wat inkookt. Laat afkoelen in de koelkast. Roer dan de limoncello erdoor. 

Klop voor de mascarpone-lemoncurdroom de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille in een kom door elkaar, tot er zachte pieken zijn. Marmer de lemoncurd erdoor.

Doop 8 langevingers ongeveer 3 seconden in de limoncellosiroop en verdeel ze over vier bordjes. Verdeel de helft van de mascarpone-lemoncurdroom erover en herhaal de laagjes met de rest van de lange vingers, siroop en room. Bestuif met poedersuiker en dien op.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: nagerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.