17-12-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 95 g dijonmosterd
- 1,5 eetlepel honing
- 12 kleine salieblaadjes, extra
- hele kip van 1,8 kg, ruggengraat verwijderd, gehalveerd
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 kg uien (ongeveer 6), in ringen
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 250 ml goede kippenbouillon
- 2 takjes salie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe voor de gekaramelliseerde uien de uien en olie in een grote, diepe, ovenbestendige braadpan en bak 10-12 minuten op matig vuur, of tot ze zacht en bruin worden. Schenk de bouillon erbij, voeg de salie toe en verwarm tot de bouillon kookt.
Roer de mosterd en honing door elkaar en smeer de kip in met dit mengsel. Leg de extra salieblaadjes erop.
Leg de kip op de gekaramelliseerde uien, bestrooi met zout en peper en schuif in de oven. Braad 40-45 minuten, of tot de kip gaar is. Heb je een kleine kip, check dan na 35 minuten even of hij gaar is. Heb je een hele grote, dan kan het wel 55 minuten duren.
Snijd de kip in stukken dien op met de ui en het vocht uit de pan.
Uit: Too Easy van Donna Hay
Foto: Con Poulos
Prijs van het boek: 32.50 euro
Bekijk het inkijkexemplaar op Bol.com:
Categorieën: hoofdgerecht, gevogelte