Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Oma's bakboek

Stichting Oma's Soep

Verschijning: 25-09-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Monchoutaart met aardbeien

Uit: Oma's bakboek
Een cadeautje van: HarperCollins Holland

31-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 10 personen / 1 uur + 2 uur wachten

Monchoutaart

INGREDIËNTEN voor de bodem:

  • 2 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (à 8 g)
  • 100 g roomboter, gesmolten, plus extra om in te vetten
  • 150 g cakemeel

INGREDIËNTEN voor de topping:

  • 150 g monchou (roomkaas)
  • 125 g witte basterdsuiker, plus 3 tl extra
  • 250 ml slagroom
  • aardbeienjam
  • verse aardbeien

OVERIGE BENODIGDHEDEN:

  • Springvorm van 28 cm doorsnee
  • Handmixer

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor tot 130 ˚C (hetelucht) of 150 ˚C (elektrisch). Vet de springvorm in met boter.

Mix de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker in een mengkom met een handmixer.

Voeg de gesmolten boter al mixend toe aan het eimengsel.

Voeg het cakemeel in delen toe terwijl je blijft mixen. Schenk het beslag ind e springvorm. 

Zet in de oven en bak de cakebodem circa 30 minuten, tot de bovenkant droog is. Laat de bodem afkoelen.

Klop intussen de monchou met 125 gram basterdsuiker met de handmixer tot een glad mengsel.

Klop in een andere kom de slagroom met 3 theelepels basterdsuiker stijf.

Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door het monchoumengsel.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de afgekoelde taartbodem.

Verdeel hier een dun laagje jam over en beleg de taart met aardbeien.

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor het beste resultaat. 

Uit: Oma's Bakboek
Foto: Saskia Lelieveld
Uitgever: Becht
Prijs: 21,99 euro

Categorieën: bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recept: Speculaasbrokken →

Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →