Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Oma's bakboek

Stichting Oma's Soep

Verschijning: 25-09-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Monchoutaart met aardbeien

Uit: Oma's bakboek
Een cadeautje van: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

31-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 10 personen / 1 uur + 2 uur wachten

Monchoutaart

INGREDIËNTEN voor de bodem:

  • 2 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (à 8 g)
  • 100 g roomboter, gesmolten, plus extra om in te vetten
  • 150 g cakemeel

INGREDIËNTEN voor de topping:

  • 150 g monchou (roomkaas)
  • 125 g witte basterdsuiker, plus 3 tl extra
  • 250 ml slagroom
  • aardbeienjam
  • verse aardbeien

OVERIGE BENODIGDHEDEN:

  • Springvorm van 28 cm doorsnee
  • Handmixer

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor tot 130 ˚C (hetelucht) of 150 ˚C (elektrisch). Vet de springvorm in met boter.

Mix de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker in een mengkom met een handmixer.

Voeg de gesmolten boter al mixend toe aan het eimengsel.

Voeg het cakemeel in delen toe terwijl je blijft mixen. Schenk het beslag ind e springvorm. 

Zet in de oven en bak de cakebodem circa 30 minuten, tot de bovenkant droog is. Laat de bodem afkoelen.

Klop intussen de monchou met 125 gram basterdsuiker met de handmixer tot een glad mengsel.

Klop in een andere kom de slagroom met 3 theelepels basterdsuiker stijf.

Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door het monchoumengsel.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de afgekoelde taartbodem.

Verdeel hier een dun laagje jam over en beleg de taart met aardbeien.

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor het beste resultaat. 

Uit: Oma's Bakboek
Foto: Saskia Lelieveld
Uitgever: Becht
Prijs: 21,99 euro

Categorieën: bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recept: Speculaasbrokken →

Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Alle blogs in de rubriek Recept [59]

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

26-12-2024 Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?