Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Oma's bakboek

Stichting Oma's Soep

Verschijning: 25-09-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Monchoutaart met aardbeien

Uit: Oma's bakboek
Een cadeautje van: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

31-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 10 personen / 1 uur + 2 uur wachten

Monchoutaart

INGREDIËNTEN voor de bodem:

  • 2 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (à 8 g)
  • 100 g roomboter, gesmolten, plus extra om in te vetten
  • 150 g cakemeel

INGREDIËNTEN voor de topping:

  • 150 g monchou (roomkaas)
  • 125 g witte basterdsuiker, plus 3 tl extra
  • 250 ml slagroom
  • aardbeienjam
  • verse aardbeien

OVERIGE BENODIGDHEDEN:

  • Springvorm van 28 cm doorsnee
  • Handmixer

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor tot 130 ˚C (hetelucht) of 150 ˚C (elektrisch). Vet de springvorm in met boter.

Mix de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker in een mengkom met een handmixer.

Voeg de gesmolten boter al mixend toe aan het eimengsel.

Voeg het cakemeel in delen toe terwijl je blijft mixen. Schenk het beslag ind e springvorm. 

Zet in de oven en bak de cakebodem circa 30 minuten, tot de bovenkant droog is. Laat de bodem afkoelen.

Klop intussen de monchou met 125 gram basterdsuiker met de handmixer tot een glad mengsel.

Klop in een andere kom de slagroom met 3 theelepels basterdsuiker stijf.

Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door het monchoumengsel.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de afgekoelde taartbodem.

Verdeel hier een dun laagje jam over en beleg de taart met aardbeien.

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor het beste resultaat. 

Uit: Oma's Bakboek
Foto: Saskia Lelieveld
Uitgever: Becht
Prijs: 21,99 euro

Categorieën: bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recept: Speculaasbrokken →

Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Alle blogs in de rubriek Recept [42]

Recept: Speculaasbrokken →

30-10-2024 Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Recept: Rocky Road →

26-10-2024 Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Review [43] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Lijstjes [1] →

Getest [145] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?