Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Oma's bakboek

Stichting Oma's Soep

Verschijning: 25-09-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Oma's Bakboek

Uit: Oma's bakboek

01-11-2024 07:30 naar notities Rubriek: Review

Oma's BakboekOma's Bakboek is het vierde deel in de Oma's ... serie uitgegeven door Stichting Oma's Soep. De stichting zet zich in voor het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen en van ieder verkocht exemplaar van dit boek gaat een euro naar de stichting. Voorin het boek lees je meer over het nuttige werk van de stichting.

Eerder verschenen in deze reeks: Oma's Soep, Oma's Stamp- en Stoofpotjes en Oma's Klassiekers

Uit ervaring weet ik dat oma's de beste recepten hebben! En dat gaat meestal niet over smaak of verfijndheid of culinaire hoogstandjes. Nee, dat gaat over herinneringen aan vrolijke verjaardagen, gezellige familiekerstfeesten en lange zomeravonden bij oma achter in de tuin.

De recepten

Dit boek staat vol met heerlijke baksels die we allemaal kennen en waaraan we allemaal wel een herinnering hebben. De oma's geven de recepten door aan de volgende generaties. Zo geeft oma Anneke het recept van haar kruidkoek prijs en oma Tini laat zien hoe je chocoladesoezen maakt. De maanzaad-frambozen-kwarktaart van oma Ida ziet er fantatisch uit en van de Mokkataart van oma Mien loopt het water me in de mond. Zelf probeerde ik de Kletskoppen van oma Grootje en maakte ik Fries Suikerbrood van oma Tini. Beide kwamen zeer geslaagd uit mijn oven, wat met bakken voor mij niet altijd het geval is. 

Bij ieder recept vind je een kort verhaaltje over de oma of opa die het recept heeft gemaakt. 

De recepten zijn stuk voor stuk goed maakbaar met toegankelijke ingrediënten en makkelijk verkrijgbare spullen. De meeste recepten zijn goed te doen voor echt iedereen. Er zitten een aantal wat uitdagender recepten tussen, maar ook dan geldt: als je er even de tijd voor neemt, dan moet het lukken.

Voor wie is dit boek?

Dit is een ontzettend leuk cadeauboek dat een plekje verdient in iedere schoen en onder iedere kerstboom. Geef het aan je oma en oma's: geef het aan je (klein)kinderen. Duik vervolgens lekker samen de keuken en deel al het lekkers met de mensen om je heen. En daarnaast: als je dit boek koopt, steun je er een heel goed doel mee. 

Titel: Oma's Bakboek
Uitgever: Becht
Prijs: 21,99 euro

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Monchoutaart met aardbeien →

De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.

Recept: Speculaasbrokken →

Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Alle blogs in de rubriek Review [64]

Recensie: Hokkaido →

25-05-2025 Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

15-05-2025 Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

04-05-2025 Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →