Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Broodjes van Sam & Joris

Joris Bijdendijk e.a.

Verschijning: 25-03-2025

Singel Uitgeverijen

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Sando Eiersalade

Uit: Broodjes van Sam & Joris
Een cadeautje van: Singel Uitgeverijen

30-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 2 broodjes

Sando Eiersalade

  • 6 flinke eieren
  • 4 eetl. mayonaise (liefst kewpie of andere Japanse mayonaise)
  • 2 eetl. fijngesneden bieslook
  • 0,5 theel. zout
  • 0,5 theel. versgemalen zwarte peper
  • 1 eetl. slagroom
  • 4 sneden shokupan of pain de mie
  • boter, op kamertemperatuur

Bereiding:

Breng een pan water aan de kook en leg de eieren erin. Schep na 7 minuten koken 1 ei uit de pan en laat schrikken onder een koude kraan. Kook de rest van de eieren nog 2 minuten langer en laat ze dan ook  schrikken onder een koude kraan. Pel als ze zijn afgekoeld de iets langer gekookte eieren.

Doe de gepelde eieren in een kom en prak ze met een vork tot een fijn en korrelig geheel. Meng met de mayonaise, de bieslook, zout, de peper en slagroom tot een lichte en romige eiersalade.

Pel het losse eitje en halveer over de lengte. Besmeer alle sneden brood aan één kant met boter. Verdeel nu de eiersalade over de beboterde kant van 2 sneden. Druk op ieder broodje het halve eitje zachtjes in de eiersalade en dek af met de andere snee brood. De beboterde kant naar beneden.

Om ze op zijn Japans te serveren snijd je met een scherp broodmes de korst van het brood en snijd je de sandwich over de lengte doormidden, waarbij je probeert de eidooier doormidden te snijden zodat je een mooie doorsnede van het ei ziet. Eventueel kun je de sando’s garneren met wat extra fijngesneden bieslook.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: koud, lunch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest: Broodje Bakkeljauw →

Om je vingers bij af te likken: broodje bakkeljauw

Getest: Puddingbroodje uit Broodjes →

Met zoete smeuïge vanillepudding gevulde broodjes.

Getest: Kipkerrie uit Broodjes →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept: Broodje Bal →

Broodje Bal met pindasaus uit 'Broodjes' van Sam en Joris

Recept: Clubsandwich →

De clubsandwich uit Broodjes van Sam en Joris

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →